Te-ai întrebat vreodată despre beneficiile pentru sănătate ale semințelor?
Semințele de cânepă, de exemplu, pot fi o sursă excelentă de vitamina E.
„Vitamina E este un antioxidant în corpul nostru”. „Ajută la reducerea acestor radicali liberi – aceste substanțe chimice dăunătoare care ne pot crește riscul de diabet, boli de inimă și unele tipuri de cancer.”
Semințe sănătoase pentru a le crește
Dacă nu vă plac semințele de cânepă, există și alte tipuri de luat în considerare. Următoarele semințe sunt un loc bun pentru a începe:
- Cânepă.
- Chia.
- Floarea soarelui.
- Dovleac.
- Susan.
Semințele de chia sunt o sursă bună de acizi grași omega-3, care sunt sănătoși pentru inima. Semințele de susan sunt bogate în seleniu, care este un antioxidant care s-a dovedit a reduce riscul de boli cronice. S-a demonstrat că semințele de dovleac scad LDL sau colesterolul rău și ajută la prevenirea slăbiciunii musculare.
Ce zici de acele semințe de floarea soarelui mereu populare? Dacă sunteți în căutarea unui aport suplimentar de vitamina E, semințele de floarea-soarelui ar putea fi, de asemenea, truc – dar ar trebui să rămâneți la tipul nesărat.
Consumul de semințe nesărate nu sună foarte atrăgător? O modalitate ușoară de a introduce semințele în dieta ta este să le stropești pe o salată sau în iaurt. De asemenea, puteți să prăjiți preparate din pui sau vinete cu semințe de susan zdrobite.
Cât este prea mult?
Ca orice altceva, ar trebui să mănânci semințe cu moderație. „Una până la două linguri pe zi este tot ce ai nevoie”, explică Amy. „Un alt lucru important la aceste semințe este că sunt de obicei foarte bogate în grăsimi bune și sănătoase pentru inimă, dar sunt încă bogate în calorii.”