Histeroptoza (prolapsul uterin)

Histeroptoza, prolapsul uterin
0
Se beau pe parcursul zilei 4 cești cu ceai de crețișoară, înghițitură cu înghițitură, se pune 1 linguriță (cu vârf) de plante la 1/4 litru de apă, se opărește și se lasă să stea puțin.Se umple o sticlă până la gât cu traista-ciobanului tăiată mărunt de la tulpină până la fiori, se toarnă deasupra...

Vinul pentru inimă

0
În cărticica „So heilt Gott" (Aşa vindecă Dumnezeu - Medicina Sf. Hildegard von Bingen ca nou procedeu naturist de leac) de dr. Gottfried Hertzka, apărută la editura elvețiană Christiana-Verlag, Stein pe Rin, care n-ar trebui să lipsească din căminul nici unei familii creștine, a fost prezentată printre altele o rețetă extraordinară pentru cardiaci, care...

Rețeta vinului pentru inimă

Rețeta vinului pentru inimă
0
10 tulpini proaspete de pătrunjel cu frunze cu tot se pun într-un litru de vin natural, curat, la care se adaugă 1-2 linguri de oțet curat din vin. Se lasă totul să fiarbă 10 minute la foc mic (Atenție, face spumă!). După aceea se mai adaugă 300 grame de miere pură de albine și...

Un excelent Amestec de Ceaiuri pentru masa de familie

Un excelent Amestec de Ceaiuri pentru masa de familie
0
Se începe în primăvara timpurie cu primele flori de podbal și se continuă culesul în cele trei anotimpuri cu ceea ce natura ne dăruiește în binecuvântarea ei:podbal (flori, ceva mai târziu și frunze) ciuboțica-cucului (capitule florale) viorele, violete, toporași ( flori și frunze) mierea-ursului (capitule florale) măcrișul-iepurelui (flori) silnic (foarte puțin, doar pentru...

Durerile după amputare (dureri la piciorul-fantomă)

Durerile după amputare
0
La mult timp după amputări, uneori ani de-a rândul, apar fenomene-fantomă extrem de dureroase. Experiența arată că aplicarea compreselor cu tătăneasă (a se vedea „Moduri de folosire" la articolul despre tătăneasă) aduc alinare, iar durerile pier treptat.Efect excelent are și esența de ceapă, care se cumpără din farmaciile homeopatice sau din magazinele specializate în...

Diabetul zaharat

Diabetul zaharat
0
Diabetul se extinde în zilele noastre devenind o boală care ocupă primul loc alături de infarctul miocardic și de cancer. Hrana excesivă și nesănătoasă a multor oameni, mai cu seamă a copiilor, este în majoritatea cazurilor cauza acestei boli. Prin urmare, nu numai adulții sunt diabetici, ci, din păcate, există deja foarte mulți copii-...

Deşosarea (retractarea gingiei) și dinții mobili

Deşosarea (retractarea gingiei) și dinții mobili
0
Se recomandă următorul tratament fizioterapeutic: scoarță de stejar, crețișoară, troscot și salvie amestecate în părți egale și lăsate peste noapte în apă rece.La 1/2 litru de apă se iau 2 lingurițe (cu vârf) de plante.Ceaiul e încălzit dimineața și pus într-un termos clătit cu apă fierbinte; se fac mai multe clătiri călduțe ale gurii...

Edemele sau Umflaturile

Edemele sau Umflaturile
0
Se iau 2 lingurițe pline de rădăcini mărunțite de osul-iepureiui la 1 ceașcă cu apă și se lasă peste noapte la rece. A doua zi dimineață, maceratul se încălzește ușor și se filtrează. Această ceașcă se bea repartizată 1/2 oră înainte și 1/2 oră după micul dejun.O a doua posibilitate de a face edemele...

Emfizemul pulmonar

Emfizemul pulmonar
0
Un emfizem pulmonar se formează, ca și astmul cardiac și bolile glandei tiroide, în majoritatea cazurilor din cauza unui ficat dereglat și ele sunt însoțite de insuficiență respiratorie. Presiunea ascendentă a ficatului contribuie la umflarea, deci mărirea bronhiilor, a plămînilor și a inimii. Presiunea permanentă a ficatului asupra tiroidei sensibile declanșează modificări patologice. Intr-un...

Erizipelul

Erizipelul
0
Frunzele proaspete de podbal sunt spălate, zdrobite și frecate pe un fund de lemn cu sucitorul de tăiței până iese un terci de frunze care se aplică pe porțiunile inflamate unde s-a localizat erizipelul.Din frunze se poate prepara însă și o infuzie (se taie frunzele mărunt, se opăresc cu apă clocotită, se lasă să...

Plante medicinale

Coada-calului (Equisetum arvense)

2
Denumiri populare: barba-ursului, bota-calului, brădișor, coada-iepei, coada-mânzului, nodățică, opintici, părul-porcului, sirușliță.Primăvara timpurie, din rizomul care creste adânc ies mai întâi tulpinile fructului, colorate maroniu,...