Ce sunt implanturile dentare – tipuri, proceduri

0
Ce sunt implanturile dentare
-Anunț-

Un implant dentar în București poate costa între 1000 și 6000 de lei, în funcție de tipul implantului, materialul și locația clinicii stomatologice. In acest articol veti descoperi mai multe aspecte legate de implantul dentar, de la costuri si ingrijire, pana la intrebari frecvente.

Implanturile dentare reprezintă o soluție de înlocuire a dinților pierduți, menită să readucă zâmbetul și încrederea în sine. Un implant dentar este un dinte artificial care se leagă de maxilar printr-un stâlp de titan, asigurându-i stabilitatea. Acest articol oferă un ghid detaliat despre implanturile dentare, procesul de inserare, tipurile de implanturi și multe altele.

Ce Este un Implant Dentar?

Un implant dentar este o rădăcină de dinte artificială, fabricată din titan, care se uneste cu osul maxilarului, creând astfel o bază solidă pentru dinții de înlocuire. Acesta imită atât funcționalitatea, cât și aspectul unui dinte natural, sporind încrederea pacientului. Cost implant dentar – pretul unui implant dentar variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul implantului, materialul din care este fabricat și locația clinicii stomatologice.

Procedura de Implant Dentar

Procedura de implant dentar este o intervenție chirurgicală ambulatorie, care implică mai multe vizite la medicul dentist. După o consultație inițială, urmează plasarea implantului și fixarea noilor dinți. În București, există clinici stomatologice care oferă implanturi dentare la prețuri accesibile, începând de la 1000 de lei – pentu mai multe detalii vizitati pagina implant dentar pret Bucuresti.

Tipuri de Implanturi Dentare

Există două tipuri principale de implanturi dentare: intraosoase (în os) și subperiostale (pe os).

Intraosoase (în os)

Implanturile intraosoase sau endosteale sunt cele mai frecvente. Acestea sunt realizate din materiale biocompatibile, cum ar fi titanul, și sunt inserate chirurgical în osul maxilarului.

Citește și:   Detalii la care sa fii atent cand alegi rama de ochelari pentru copil

Subperiostale (pe os)

Implanturile subperiostale sunt utilizate atunci când nu există suficient os maxilar sănătos disponibil pentru a susține un implant endosteal. Acestea sunt plasate sub gingie, dar nu sunt inserate în osul maxilarului.

Procesul de Implant Dentar

Consultația Inițială

În timpul consultației inițiale, pacientul va face probabil o radiografie, iar medicul dentist va efectua o evaluare completă a sănătății orale a pacientului. Dacă totul arată bine, medicii vor dezvolta un plan de tratament personalizat.

Extracții Dentare

Dacă un pacient are un dinte rupt sau deteriorat, acesta poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală orală pentru extracție. Complexitatea acestei proceduri depinde de mai mulți factori.

Grefa Osoasă

Grefa osoasă este necesară atunci când osul maxilarului nu este suficient de puternic pentru a susține un implant. Acest proces adaugă la timpul necesar procesului de implantare dentară.

Plasarea Implantului

După ce grefa osoasă s-a vindecat, urmează plasarea implantului. Acest lucru se face printr-o procedură chirurgicală ambulatorie.

Osteointegrare

După ce implantul dentar este plasat, vor trece câteva luni în care osul maxilarului se va întări și va crește în jurul implantului dentar. Acest proces este cunoscut sub numele de osteointegrare.

Plasarea Pilonului

După vindecare, un prelungitor metalic numit pilon este adăugat la implant, care servește la conectarea dintele de înlocuire la implant.

Plasarea Dintelui

După vindecarea completă, medicul dentist va lua o amprentă a dinților, astfel încât cei de înlocuire permanentă să poată fi confecționați pentru a se potrivi. Aceștia pot fi fixi sau detașabili.

Îngrijirea pe Termen Lung

Implanturile dentare necesită aceeași igienă dentară ca și dinții naturali. Este important să se practice o bună îngrijire dentară pentru a preveni boala parodontală.

Citește și:   Ce reprezinta produsele de Crăciun tradiționale românești?

Întrebări Frecvente

Cât durează un Implant Dentar de la Început până la Sfârșit?

Întregul proces de implant dentar durează între 5 și 8 luni. Procesul poate fi mai rapid pentru cei care primesc un set complet nou de dinți.

Cât de dureroasă este Operația de Implant Dentar?

Nivelul de durere poate varia în funcție de complexitatea procedurii, dar de obicei, durerea atinge punctul culminant la 48-72 de ore după operație.

Pot fi realizate Implanturi Dentare într-o Singură Zi?

În anumite cazuri, este posibil ca implanturile să fie plasate și dinții să fie introduși în aceeași zi. Aceasta este cunoscută sub numele de procedura “All-on-4”.

Implanturile dentare sunt o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind un aspect natural și funcționalitate superioară. Cu toate acestea, este important să se înțeleagă procesul și să se ia în considerare toate opțiunile înainte de a lua o decizie.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.