Chiftele de crab cu garnitură de pepene

4 portii1/4 cană suc proaspăt de lămâie verde 2 linguri miere 1 lingură plus 2 lingurițe muștar de Dijon 2 căni pepene galben tăiat bucăți (1 cm) 1 ardei gras verde, tăiat cubulețe 1 cană roșii cherry, tăiate în sferturi 450 g carne de crab, curățată de cartilagii 4 cepe verzi, tăiate felii subțiri 1/2 linguriță sare 2 albușuri de ou 1/2 cană pesmet...

Micul dejun perfect: Combinații sănătoase și echilibrate pentru un start energic al zilei

Micul dejun este deseori numit cea mai importantă masă a zilei, și pe bună dreptate. După o noapte întreagă de odihnă, organismul nostru are nevoie de energie și nutrienți pentru a se trezi și a funcționa optim. Micul dejun este primul pas în alimentarea corpului pentru ziua ce urmează, ajutând la stabilizarea nivelului de...

Alimentația echilibrată: 10 pași simpli pentru o viață sănătoasă

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru a menține sănătatea fizică și mentală. A face alegeri alimentare corecte și a urma un stil de viață sănătos poate preveni boli precum diabetul, bolile de inimă și obezitatea. În acest articol, vom explora 10 pași simpli pe care îi poți urma pentru a-ți îmbunătăți sănătatea...

Care sunt cele mai sănătoase semințe de mâncat?

Te-ai întrebat vreodată despre beneficiile pentru sănătate ale semințelor?Semințele de cânepă, de exemplu, pot fi o sursă excelentă de vitamina E.„Vitamina E este un antioxidant în corpul nostru”. „Ajută la reducerea acestor radicali liberi – aceste substanțe chimice dăunătoare care ne pot crește riscul de diabet, boli de inimă și unele tipuri de cancer.” Semințe...

Rețete ciorbe

CIORBA TARANEASCA3l apă, 1l borș, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 țelina, 1 mină de fasole tucără, 1 1/4 de varză mică, 2 cartofi, 2 roșii, verdeață (mărar, pătrunjel, leuștean), sare.Se taie carnea de vacă în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală cu apă. Când...

Rețete de sosuri reci si calde

SOSURI RECI SOS MAIONEZA3 gălbenușuri, 300 g ulei, 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet, sare.Se pun galbenusurile într-un castron, cu zeama de lămâie și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn, pînă ce gălbenusurile sunt bine amestecate. Apoi începem să punem uleiul picătură cu picătură. Se freacă mereu, punind din...

Rețete de ou

OUĂ FIERTE MOISe socotesc câte 2 ouă de persoană.Ouăle pentru fiert trebuie să fie foarte proaspete. Dacă nu sunt curate trebuie spălate înainte de a fi puse la fiert: petele care nu se duc, se freacă ușor cu putină sare fina.Ca să rămână cleioase, ouăle se pot fierbe in mai multe feluri :Se pune...

Rețete supe

SUPĂ DE CARNE1 1/2 kg carne, 4 l apă, 2 morcovi frumoși, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 rădăcină de țelină, 2 cepe, sare.Se pune la foc mic, într-o oală descoperită, carnea și o bucată bună de os. Ca să fie supa mai gustoasă, se pune cu apă rece la foc, dacă ținem însă să...

Rețete salată

SALATA VERDE1 căpățină mare de salată verde, sau 2 mijlocii, 3 linguri de ulei, 1 lingură de oțet, sare, piper, muștar (facultativ).Se spală salata în mai multe ape, se curăță de frunzele veștede și îngalbenite, se desprind frunzele unele de altele și se scurg bine de apă. Într-un castron se pregătește un sos din...

Aperitive – idei, rețete

OUĂ UMPLUTE PICANTE6 ouă, 2 gălbenușuri, 1 lingură de muștar, 100 g ulei, 100 g carne de pasăre sau șuncă, 2 castraveți in oțet, sare, piper, câteva frunze de salată verde.Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit se curăță, se taie în două în lat, și se taie puțin și din capetele rotunjite,...

Cum să ne hrănim

-Anunț-