Rețete ciorbe

CIORBA TARANEASCA3l apă, 1l borș, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 țelina, 1 mină de fasole tucără, 1 1/4 de varză mică, 2 cartofi, 2 roșii, verdeață (mărar, pătrunjel, leuștean), sare.Se taie carnea de vacă în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală cu apă. Când...

Rețete de sosuri reci si calde

SOSURI RECI SOS MAIONEZA3 gălbenușuri, 300 g ulei, 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet, sare.Se pun galbenusurile într-un castron, cu zeama de lămâie și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn, pînă ce gălbenusurile sunt bine amestecate. Apoi începem să punem uleiul picătură cu picătură. Se freacă mereu, punind din...

Rețete supe

SUPĂ DE CARNE1 1/2 kg carne, 4 l apă, 2 morcovi frumoși, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 rădăcină de țelină, 2 cepe, sare.Se pune la foc mic, într-o oală descoperită, carnea și o bucată bună de os. Ca să fie supa mai gustoasă, se pune cu apă rece la foc, dacă ținem însă să...

Rețete salată

SALATA VERDE1 căpățină mare de salată verde, sau 2 mijlocii, 3 linguri de ulei, 1 lingură de oțet, sare, piper, muștar (facultativ).Se spală salata în mai multe ape, se curăță de frunzele veștede și îngalbenite, se desprind frunzele unele de altele și se scurg bine de apă. Într-un castron se pregătește un sos din...

Aperitive – idei, rețete

OUĂ UMPLUTE PICANTE6 ouă, 2 gălbenușuri, 1 lingură de muștar, 100 g ulei, 100 g carne de pasăre sau șuncă, 2 castraveți in oțet, sare, piper, câteva frunze de salată verde.Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit se curăță, se taie în două în lat, și se taie puțin și din capetele rotunjite,...

Construcția aparatului digestiv

Construcția aparatului digestiv
0
Fiinţa umană există ca şi celelalte organisme vii, pentru a consuma produse care se transformă în energie şi pentru a se înmulţi respectând o continuitate a existenţei sale, pentru care este necesară respectarea anumitor legi. Una din cele mai importante legi este respectarea unui regim alimentar adecvat de care depinde sănătatea organismului şi calitatea...

Ce este Vitamina B1 (Tiamina)?

Este o vitamină hidrosolubilă — solubilă în apă. Asemeni tuturo vitaminelor din complexul B, cantităţile în exces sunt eliminate în procesul de excreţie fără a fi stocate în corp; trebuie înlocuite zilnic. Unitatea de măsură folosită: miligramele. Fiind sinergetice, vitaminele B sunt mult mai eficiente luate împreună decât separat. Vitaminele Bl, B2 şi B6...

Ce este Vitamina A?

Este o vitamină liposolubilă—solubilă în grăsimi; pentru a fi eficient absorbită în traiectul digestiv, necesită prezenţa mineralelor şi grăsimilor. Poate fi stocată în corpul uman şi de aceea nu se impun doze zilnice. Este disponibilă în două variante: vitamina A obişnuită, numită retinol (prezentă doar în alimentele de origine animală) şi provitamina A, cunoscută...

De ce apar vitaminele sub diverse forme?

Datorită faptului că nevoile diferă de la un organism la altul, vitaminele se fabrică şi ele în diverse forme.Vitaminele sunt prezentate sub cele mai vânate îorme, fiindcă nici oamenii nu seamănă unul cu celălalt.raoieteie—cea mai obişnuita şi mai convenabila îorma. bunt uşor de păstrat, de transportat şi au o durată mai mare de valabilitate...

Când și cum să luăm vitaminele?

Funcţiile corpului omenesc sunt adaptate unui ciclu de douăzeci şi Patru de ore. Celulele noastre nu dorm odată cu noi şi ele nu pot exista jarâ un aport continuu de oxigen şi elemente nutritive. De aceea, este .me ca suplimentele pe care le luaţi să fie cât mai uniform răspândite pe întreaga durată a...

Cum să ne hrănim

Rețete ciorbe

0
CIORBA TARANEASCA3l apă, 1l borș, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 țelina, 1 mină de fasole tucără, 1...

-Anunț-