Disfuncții glandulare

0
-Anunț-

Pe lângă speciile menționate la subcapitolele anterioare, ca plante antisudorifice se recomandă frunzele de nuc și salvie sub formă de infuzie, 2 lingurițe la o cană cu apă, 2-3 căni pe zi.

Plantele cu efect galactogog, care contribuie la mărirea secreției de lapte, in cure de durată în timpul alăptării sunt: anasonul, feniculul, coriandrul, chimionul și socul. Din fructele primelor patru plante se prepară o infuzie folosind 1/2 linguriță la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

Se pot prepara, după gust, amestecuri din plantele indicate, in părți egale, sub formă de infuzie amestecată cu lapte. În anumite cazuri, pentru diminuarea secreției de lapte, fitoterapia recomandă următoarea rețetă cu efect antigalactogog: frunze de nuc, frunze de salvie și conuri de hamei în părți egale, sub formă de infuzie, o lingură la o cană, din care se beau 2 căni pe zi dimineața și seara.

Extern se recomandă comprese calde cu decoct de coajă de stejar sau de salcie, 4 linguri coajă mărunțită la 1/2 litru de apă. Pentru efectul antisudorific, ca antidiaforetice se recomandă frunzele de nuc, frunzele de salvie și isopul sub formă de infuzie, 3 lingurițe de plante la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni pe zi, după răcire, în mai multe reprize. Extern, pentru combaterea transpirației excesive a mâinilor și picioarelor se recomandă băi locale cu un decoct preparat din 30 g coji de stejar la un litru de apă.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.