
4 portii
1/4 cană suc proaspăt de lămâie verde
2 linguri miere
1 lingură plus 2 lingurițe muștar de Dijon
2 căni pepene galben tăiat bucăți (1 cm)
1 ardei gras verde, tăiat cubulețe
1 cană roșii cherry, tăiate în sferturi
450 g carne de crab, curățată de cartilagii
4 cepe verzi, tăiate felii subțiri
1/2 linguriță sare
2 albușuri de ou
1/2 cană pesmet simplu
2 linguri ulei de măsline
323 calorii, 9,8 g total grăsimi (14% saturate), 28 g proteine, 30 g carbohidrati, 2,2 g fibre, 114 mg colesterol, 913 mg sodiu
Carnea de crab este dulce și delicată și nu necesită multă muncă. Aici, este combinată cu ceapă verde, muștar și albușuri de ou bătute, obținându-se chiftele de crab. Garnitura înviorătoare din pepene galben, ardei verde și roșii echilibrează consistenta chiftelelor.
1 Într-un castron, se amestecă sucul de lămâie verde, mierea și 1 lingură de muștar. Se adaugă pepenele galben, ardeiul gras și roșiile; se amestecă bine. Se pun la frigider până când se servesc.
2 Într-un castron separat, se pun carnea de crab, ceapa verde, restul de 2 lingurite de muștar și sarea. Se bat albușurile până se întăresc și se înglobează ușor în amestecul cu carne de crab. Se formează 8 chiftele.
3 Se dau chiftelele prin pesmet. Într-o tigaie mare de teflon, se încălzește 1 lingură de ulei la foc potrivit. Se adaugă 4 chiftele de crab și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte sau până când sunt fierbinți și făcute. Se scot chiftelele de crab pe o farfurie. Se repetă operațiunile cu restul de 1 lingură de ulei și 4 chiftele de crab. Chiftelele de crab se servesc cu garnitura alături.