Vitamina B17 (Letril) ce este?

0
-Anunț-

Una din cele mai controversate „vitamine” ale acestui deceniu. Din punct de vedere chimic este o combinaţie a două molecule de glucoza (una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric) numită amigdalină. în reţetele medicale e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Se extrage din sâmburii de caisă. Una din vitaminele B care nu se găseşte în drojdia de bere. în majoritatea statelor americane nu este acceptată ca tratament pentru cazurile de cancer (legală în douăzeci şi cinci de state). A fost respinsă de Food and Drug Administration pe motiv că poate fi otrăvitoare din cauza conţinutului de acid cianhidric.

Ce poate face ea pentru dumneavoastră?

Se pare că deţine specifice proprietăţi de prevenire şi tratare a cancerului.

Afecţiuni în care este indicată

Rezistenţă scăzută la cancer.

Surse naturale

Cantităţi mici de letril se găsesc în sâmburii de caise, mere, cireşe, piersici, prune şi nectarine.

Suplimente

Dozele zilnice necesare în mod obişnuit sunt de 0,25-1,0 g.

Toxicitate

Deşi nu s-au stabilit încă nivele de toxicitate, cantităţile în exces de letril pot fi periculoase. Doze cumulate de peste 3,0 g nu ridică probleme, dar nu este indicat a se lua mai mult de 1, 0 g odată. în conformitate cu

Almanahul nutriţiei, cinci până la treizeci de sâmburi de caisă mâncaţii în cursul zilei — însă în nici un caz toţi odată — constituie o cantitate i suficientă pentru scopuri preventive.

Sfat

Dacă sunteţi interesat de un tratament anti-canceros sau preventiv cu letril, luaţi legătura şi discutaţi cu un medic nutriţionist. La ora actuală există în literatura de specialitate suficiente informaţii despre letril. Vă sfătuiesc să le consultaţi şi să cereţi opinia unui medic înainte de a începe! orice regim ce include B17.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.