Vitamina B15 (Acid pangamic) ce este?

0

Solubilă în apă. Nu este considerată de fapt o vitamină în sensul I strict al cuvântului, deoarece nu s-a demonstrat rolul ei indispensabil în I procesul de nutriţie. Se măsoară în miligrame. Prin faptul că este un | antioxidant, are acţiune asemănătoare cu a vitaminei E. A fost introdusă în practica farmaceutică de către ruşi care s-au arătat încântaţi de rezultate, în vreme ce oficialităţile americane încearcă să o scoată de pe piaţă. Este mai eficientă administrată împreună cu vitaminele A şi E.

Ce poate face ea pentru dumneavoastră?

Studiile americane cu privire la B15 sunt limitate. Acţiunile benefice pe care le voi prezenta aici se bazează pe consultarea cercetărilor ruseşti. — n.a.

Măreşte durata de viaţă a celulelor. Diminuează nevoia de alcool. Ajută la rapida recuperare după oboseală. Scade nivelul colesterolului din sânge. Asigură protecţia împotriva agenţilor poluanţi. Atenuează simptomele crizelor de astm şi anghina. Protejează ficatul împotriva cirozei. Previne mahmureala. Stimulează răspunsul imunitar al organismului. Contribuie la sinteza proteinelor.

Afecţiuni provocate de carenţa vitaminei

Cercetările în domeniu sunt limitate, dar informaţiile converg către disfuncţii nervoase şi glandulare, boli de inimă, şi insuficienta oxigenare a ţesuturilor.

Surse naturale

Drojdie de bere, orez brun integral, grâu integral, seminţe de dovleac, seminţe de susan.

Suplimente

Disponibile în doze de 50 mg. Doza zilnică obişnuită este de 50-150 mg.

Toxicitate

Nu s-au înregistrat cazuri de efecte toxice ale vitaminei Bl5. Unele] persoane au declarat că la începutul tratamentului cu B15 au suferit accese de greaţă, care însă au dispărut după câteva zile. Accesele pot fi diminuate prin administrarea suplimentelor de B15 după principala masă a zilei!

Inamici ai vitaminei B15

Apa şi lumina soarelui.

Sfat

în ciuda controverselor existente, eu consider vitamina B15 benefică şi cred că este recomandabilă în majoritatea dietelor. Dacă practicaţi atletismul sau dacă doriţi să căpătaţi alura şi rezistenţa unui atlet, vă recomand să luaţi o tabletă de 50 mg dimineaţa, la micul dejun, şi una seara, odată cu cina. Locuitorilor din oraşele mari, aglomerate şi poluate, le sugerez suplimente considerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here