Un mare neajuns: ridurile

0
Un mare neajuns: ridurile
-Anunț-

A preveni este mult mai ușor decât a remedia. Deși acest fapt este bine cunoscut de toata lumea, nu i se acorda în general importanța cuvenită, cu atât mai mult în luarea măsurilor ce se impun într-o situație dată, cu atât se micșorează și posibilitățile de a preveni unele neajunsuri sau de a limita efectele acestora.

Nu trebuie să uităm de afecțiunile sau cutele fetei odată săpate pe obraz, mu mai pot fi eu desăvârșire înlăturate, ceea ce trebuie să ne determine să luăm din timp măsuri corespunzătoare.

Deseori, ațâțându-ne la obrazul unei femei ne dăm seama că fi putem stabili vârsta după ridurile de la ochi, cunoscute sub denumirea de laba gâștei.

Iată de ce această regiune trebuie să ne rețină în primul rând atenția.

Explicația faptului că vârsta poate fi apreciată în acest fel este simplă.

Pielea din această regiune este foarte sensibilă și fină, iar strângerea ochilor, clipirea permanentă, forțarea ochilor citind la o lumină necorespunzătoare, neprotejarea pielii, o îngrijire irațională etc. provoacă apariția ridurilor.

Este adevărat că de acest neajuns se plâng numai femeile în vârstă care datorită ridurilor pronunțate par îmbătrânite.

În general, obrazul este cel mai expus apariției ridurilor și mai ales obrazul persoanelor care printr-un exces de mobilitate forțează mușchii de la ochi, gură, frunte. Desigur, nu trebuie să exagerăm și să stăm într-o poziție forțată, să nu râdem, dar este bine totuși să ne controlăm, dezvățându-ne de anumite ticuri și, în general, să renunțăm la contracțiile inutile ale mușchilor feței. Unele persoane se autoliniștesc la apariția ridurilor, considerându-le „riduri de expresie“; consolare efemeră, căci nu trece mult timp și se transformă în adevărate zbârcituri.

Citește și:   Fardul în slujba frumuseții

Pielea uscată este cel mai mult predispusă la apariția ridurilor. De aceea trebuie în primul rând să-i acordăm acesteia o atenție deosebită. În afară de ungerea cu creme nutritive, grase, vom avea grijă să nu facem abuz de farduri, să nu ne expunem obrazul neprotejat la ger, vint, frig, să evităm loțiunile alcoolice, săpunul și în general tot ce ar putea accentua gradul de uscăciune a pielii și așa lipsită de grăsimea naturală.

Nu trebuie să omitem o cauză frecvent întâlnită, folosirea îndelungată a cremelor de albit pe bază de săruri de bismut sau mercur. De aceea, dacă dorim să avem o piele albă, să scăpăm de pete sau pistrui, este necesar să alegem metodele potrivite, evitând orice exces.

Cauzele interne, ca tulburări ale sistemului nervos, ale glandelor cu secreție internă, ale aparatului digestiv este de la sine înțeles că vor fi tratate de medic printr-un tratament general, independent de tratamentul local, care va fi instituit și respectat cu regularitate.

O viață neechilibrată, nerespectarea orelor de somn, abuzul de alcool, tutun, necurățirea riguroasă a obrazului, slăbire bruscă sunt și ele cauze care pot duce la formarea ridurilor.

În concluzie, nici când suntem tinere să nu ne bazăm numai pe tinerețe, deoarece aceasta nu este veșnică, ci să luăm din timp toate măsurile pentru prevenirea apariției ridurilor și a îmbătrânirii timpurii.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.