Un excelent Amestec de Ceaiuri pentru masa de familie

Se începe în primăvara timpurie cu primele flori de podbal și se continuă culesul în cele trei anotimpuri cu ceea ce natura ne dăruiește în binecuvântarea ei:

  • podbal (flori, ceva mai târziu și frunze)
  • ciuboțica-cucului (capitule florale)
  • viorele, violete, toporași ( flori și frunze)
  • mierea-ursului (capitule florale)
  • măcrișul-iepurelui (flori)
  • silnic (foarte puțin, doar pentru condiment – capitulele florale superioare)
  • urzică (primele plante proaspete de primăvară)
  • crețișoară (frunze și flori)
  • ventrilică (flori, tulpini și frunze)
  • frunze de căpșuni, vârfuri de tufe de mure și de zmeură (mlădițe)
  • soc (mlădițe, mai târziu flori)
  • părăluțe
  • tei (flori – culese în soare)
  • mușețel (cules în soare)
  • barba-popii (flori)
  • filimică (flori)
  • vinariță (flori, tulpini și frunze)
  • cimbru (flori, tulpini și frunze)
  • roiniță (flori, tulpini, frunze – se poate și fără flori)
  • mentă (flori, tulpini, frunze – se poate și fără flori)
  • coada-șoricelului (culeasă în soare, însă numai câteva)
  • lumânărică (flori – culese în soare)
  • sunătoare (flori – culese în soare)
  • maghiran (sălbatic – flori și frunze)
  • pufulița-cu-flori-mici (frunze, tulpini și flori)
  • vârfuri de molid (muguri, adică mlădițe foarte tinere)
  • drăgaică (flori, frunze și tulpini)
  • frunze de trandafiri de toate culorile (tratați cu îngrășăminte biologice!)

Plantele se usucă de fiecare dată foarte bine și se amestecă toamna târziu într-un ceai excelent, sănătos, aromat și foarte gustos. Vă va îmbogăți iarna cina și vă va aminti de frumoasele ore estivale petrecute în natura liberă a Domnului. Se folosește 1 linguriță cu vârf din amestecul de plante pentru fiecare ceașcă (1/4 litru de apă), se opărește doar și se lasă puțin în repaos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here