-Anunț-
Se începe în primăvara timpurie cu primele flori de podbal și se continuă culesul în cele trei anotimpuri cu ceea ce natura ne dăruiește în binecuvântarea ei:
- podbal (flori, ceva mai târziu și frunze)
- ciuboțica-cucului (capitule florale)
- viorele, violete, toporași ( flori și frunze)
- mierea-ursului (capitule florale)
- măcrișul-iepurelui (flori)
- silnic (foarte puțin, doar pentru condiment – capitulele florale superioare)
- urzică (primele plante proaspete de primăvară)
- crețișoară (frunze și flori)
- ventrilică (flori, tulpini și frunze)
- frunze de căpșuni, vârfuri de tufe de mure și de zmeură (mlădițe)
- soc (mlădițe, mai târziu flori)
- părăluțe
- tei (flori – culese în soare)
- mușețel (cules în soare)
- barba-popii (flori)
- filimică (flori)
- vinariță (flori, tulpini și frunze)
- cimbru (flori, tulpini și frunze)
- roiniță (flori, tulpini, frunze – se poate și fără flori)
- mentă (flori, tulpini, frunze – se poate și fără flori)
- coada-șoricelului (culeasă în soare, însă numai câteva)
- lumânărică (flori – culese în soare)
- sunătoare (flori – culese în soare)
- maghiran (sălbatic – flori și frunze)
- pufulița-cu-flori-mici (frunze, tulpini și flori)
- vârfuri de molid (muguri, adică mlădițe foarte tinere)
- drăgaică (flori, frunze și tulpini)
- frunze de trandafiri de toate culorile (tratați cu îngrășăminte biologice!)
Plantele se usucă de fiecare dată foarte bine și se amestecă toamna târziu într-un ceai excelent, sănătos, aromat și foarte gustos. Vă va îmbogăți iarna cina și vă va aminti de frumoasele ore estivale petrecute în natura liberă a Domnului. Se folosește 1 linguriță cu vârf din amestecul de plante pentru fiecare ceașcă (1/4 litru de apă), se opărește doar și se lasă puțin în repaos.
- Anunț -