Un excelent Amestec de Ceaiuri pentru masa de familie

0
Un excelent Amestec de Ceaiuri pentru masa de familie
-Anunț-

Se începe în primăvara timpurie cu primele flori de podbal și se continuă culesul în cele trei anotimpuri cu ceea ce natura ne dăruiește în binecuvântarea ei:

  • podbal (flori, ceva mai târziu și frunze)
  • ciuboțica-cucului (capitule florale)
  • viorele, violete, toporași ( flori și frunze)
  • mierea-ursului (capitule florale)
  • măcrișul-iepurelui (flori)
  • silnic (foarte puțin, doar pentru condiment – capitulele florale superioare)
  • urzică (primele plante proaspete de primăvară)
  • crețișoară (frunze și flori)
  • ventrilică (flori, tulpini și frunze)
  • frunze de căpșuni, vârfuri de tufe de mure și de zmeură (mlădițe)
  • soc (mlădițe, mai târziu flori)
  • părăluțe
  • tei (flori – culese în soare)
  • mușețel (cules în soare)
  • barba-popii (flori)
  • filimică (flori)
  • vinariță (flori, tulpini și frunze)
  • cimbru (flori, tulpini și frunze)
  • roiniță (flori, tulpini, frunze – se poate și fără flori)
  • mentă (flori, tulpini, frunze – se poate și fără flori)
  • coada-șoricelului (culeasă în soare, însă numai câteva)
  • lumânărică (flori – culese în soare)
  • sunătoare (flori – culese în soare)
  • maghiran (sălbatic – flori și frunze)
  • pufulița-cu-flori-mici (frunze, tulpini și flori)
  • vârfuri de molid (muguri, adică mlădițe foarte tinere)
  • drăgaică (flori, frunze și tulpini)
  • frunze de trandafiri de toate culorile (tratați cu îngrășăminte biologice!)

Plantele se usucă de fiecare dată foarte bine și se amestecă toamna târziu într-un ceai excelent, sănătos, aromat și foarte gustos. Vă va îmbogăți iarna cina și vă va aminti de frumoasele ore estivale petrecute în natura liberă a Domnului. Se folosește 1 linguriță cu vârf din amestecul de plante pentru fiecare ceașcă (1/4 litru de apă), se opărește doar și se lasă puțin în repaos.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.