Tratamentul homeopatic al celor mai frecvente maladii

0
Tratamentul homeopatic al celor mai frecvente maladii
-Anunț-

În randuriile următoare ne vom ocupa de indicațiile homeopatiei și de remediile homeopatice cotidiene care se aplică în cele mai frecvente boli.

Dacă o maladie nu este tratată, acest fapt se datorează următorilor factori:

  • fie nu ține de resortul homeopatiei;
  • fie ține de acest resort, dar necesită intervenția medicului pentru confirmarea diagnosticului și prescrierea tratamentului homeopatic, singur sau asociat cu alte terapii.

Această prezentare ne permite să trecem rapid în revistă care sunt cele mai bune indicații homeopatice care pot fi administrate de fiecare, înaintea unui consult medical.

Însă nu trebuie evitată nici vizita la cabinetul medicului homeopat:

  • fie în cazul unei patologii benigne, după un tratament care nu este urmat de o ameliorare în 24-48 de ore (în funcție de importanța tulburărilor) de la debutul administrării remediilor. Medicul va rectifica prescripția sau, eventual, va asocia alte tipuri de tratament;
  • fie într-o problemă acută, îngrijorătoare sau gravă. Practicianul chemat la telefon sau solicitat la cabinet va decide care este calea de urmat; fie într-o patologie cronică neurgentă, care nu se ameliorează. Tratamentele pentru acest gen de afecțiuni sunt adesea mai complicate și necesită folosirea unor medicamente de teren, mai greu de preparat.

Pentru fiecare patologie tratată, vor fi analizate remediile cel mai frecvent aplicate. Prezentarea de față este, prin forța împrejurărilor, schematică și ea nu trebuie urmată cu prea multă strictețe. Are, totuși, avantajul simplității și permite găsirea unui bun remediu într-un mare număr de cazuri.

Când vom pomeni prima dată un remediu, denumirea sau originea sa va fi precizată între paranteze. Indexul de la sfârșitul cărții permite regăsirea fiecărui remediu în toate capitolele unde este citat, pentru ca cititorul să-și facă despre el o idee globală.

Citește și:   Tratament Homeopatic probleme specifice ale Copilului

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.