Tratamentul Bolilor aparatului genital

0
-Anunț-

Necesită în primul rând asistenta medicului specialist.

În industria farmaceutică unele plante inferioare sau superioare constituie materii prime de bază pentru prepararea hormonilor, a unor alcaloizi cu acțiune uterină, a unor antibiotice sau dezinfectante locale. Sub formă de infuzii, decocturi, tincturi, plantele medicinale joacă rolul de adjuvante. În dismenoree fitoterapia recomandă un tratament zilnic preventiv (7-8 zile înainte de data începerii ciclului) cu infuzii de salvie, traista ciobanului (Herba bursae pastoris), flori de gălbenele, coada racului (Herba anserinae), crețușca (Herba alchemillae), flori de mușețel și coada șoricelului, câte 1-2 lingurițe de plante la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

În metroragii, alături de speciile menționate, se recomandă frunzele de urzică, răchitanul și troscotul (Herba polygonii) sub formă de infuzie, 2 lingurițe de plante la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

În tulburările de menopauză, in cure de durată până la terminarea perioadei critice, se recomandă un ,,ceai” medicinal” obținut dintr-un amestec de părți egale de flori de mușețel, frunze de vâsc (Folia vâsci cum stipites), coada racului (Herba anserinae), traista ciobanului, talpa gâștii și sunătoare. Se administrează sub formă de infuzie, una lingură amestec de plante la o cană cu apă, din care se beau 2-3 căni pe zi.

În tratamentul extern al trichomonazei și candidozei vaginale fitoterapia recomandă ca adjuvante florile de gălbenele, florile de urzică moartă albă (Flores lamii albii) și mușețel, în amestec părți egale, sub formă de infuzie, o lingură de plante la o cană cu apă, pentru irigații vaginale dimineața și seara. În inflamațiile prostatei se recomandă o infuzie obținută din 1 parte flori de urzică moartă albă și 2 părți ghimpe (Xanthium spinosum) și 2 părți rădăcină de tătăneasă. Din 3 linguri amestec de plante se prepară o infuzie la 1 litru de apă, care se bea în decursul unei zile timp de 1-2 luni.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.