Tratament constipație

0
Tratament constipație
-Anunț-

Un medic a spus odată la o prelegere ținută într-un cămin de bătrâni la care am participat și eu: „Cu cât vă obișnuiți mai mult cu laxativele, cu atât mai rebelă va deveni constipația!” În plus, intestinul se subțiază prin permanenta curățire de mucozități!

Tratament constipație

Încercați să obțineți reglarea digestiei dumneavoastră cu ajutorul a 3 linguri de semințe de in, luate la fiecare masă cu puțin lichid. Smochinele și prunele, muiate peste noapte în apă rece, încălzite dimineața și luate înainte de micul dejun, dau și ele rezultate bune în această privință. Dacă se află prin apropiere apă proaspătă de fântână, este suficient să se bea dimineața 1 pahar pe stomacul gol. Deosebit de laxativ este efectul cicoarei care, dacă se bea din ea 1/2-1 ceașcă pe stomacul gol, rezolvă chiar și constipația cea mai rebelă.

N-aș vrea să vă tăinuiesc o scrisoare din Bavaria: „Sfatul dumneavoastră de a bea cicoare și de a mânca cârnat de smochine a ajutat-o pe mama să aibă după 20 de ani iarăși un scaun compact și o digestie normală. Se resemnase deja cu ideea că nimeni și nimic n-o va mai putea ajuta.

Rețeta pentru cârnatul de smochine: Se spală 1/2 kilogram de smochine și se trece prin mașina de tocat, apoi se frământă cu 5 grame de foi de siminichie (sena) până iese o cocă. Se formează cârnați, se înfășoară în folii și se păstrează în frigider. Se ia zilnic, dimineața pe stomacul gol, 1 bucată de mărimea unei alune – pentru copii o treime din această cantitate – atâta timp până ce se normalizează digestia.

Citește și:   Remedii naturiste afecțiuni Ficat

Și încă o îndrumare: Mișcare zilnică în aer liber! Schimbarea alimentației pe fructe și legume de calitate superioară!

Acum aș dori să vă mai istorisesc cum am ajuns la concluzia că cicoarea ajută în constipație. De cicoare mă leagă unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie și adolescență. Peste tot străluceau înspre noi, copiii, steluțele albastre ale acestor flori de pe margini de drum -o priveliște veselă pentru o inimă veselă de copil! Aici, în Austria superioară, îmi lipsesc aceste floricele albastre; se găsesc numai foarte rar. Cu atât mai mirată am fost într-o zi, când, de lângă o construcție nouă vizavi de casa noastră, m-a salutat o cicoare cu șase floricele albastre. Am rămas locului, am compătimit-o pentru aspectul prăfuit și i-am spus: Deși arăți jalnic, îmi iau acasă cele șase flori ale tale!” Zilnic fac pentru familia mea și pentru mine șase cești cu ceai de plante. În ziua următoare au intrat în el și cele șase flori de cicoare spălate. S-a întâmplat ca tocmai în ceașca mea să nimerească o floare. Ea a făcut ca în acea zi să am după fiecare masă, deci de trei ori, o digestie normală, abundentă. Acest lucru nu mi-a dat pace. Într-o carte foarte veche despre plante medicinale am găsit soluția dilemei: Cicoarea dă rezultate grozave în obezitate. La o astfel de digestie copioasă și totuși normală, îmi pot imagina o scădere treptată a greutății în cazul persoanelor supraponderale!

Foto: Freepik

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.