
Și pentru această boală considerată incurabilă poate exista ajutor din farmacia Domnului. Este adevărat că se progresează doar pas cu pas, însă nu trebuie să se renunțe pentru nimic în lume și nici să se piardă credința și încrederea în plantele medicinale, un dar al Creatorului nostru către omenirea bolnavă. Atrag încă o dată atenția asupra faptului că într-o boală atât de gravă ar trebui folosite pe cât posibil plante proaspete. Pentru provizia de iarnă însă, ele se usucă.
Traista-ciobanului se spală, se taie mărunt, se pune într-o sticlă până la gât și se toarnă deasupra rachiu de secară sau de fructe de 38-40%. Apoi se lasă 10 zile în soare sau în apropierea mașinii de gătit. Cu această esență se fricționează de 2-3 ori pe zi porțiunile musculare bolnave. Intern, se administrează zilnic 4 cești cu ceai de crețișoară și 2 cești cu ceai de salvie, luate înghițitură cu înghițitură pe parcursul întregii zile. Frunzele proaspete de măcrișul-iepurelui se spală și se presează în stare umedă prin storcătorul electric de uz casnic. Se iau zilnic, 6 ore consecutiv, din ceas în ceas, 3-5 picături diluate în ceai. Un efect favorabil îl au și fricționările cu ulei de sunătoare, de mușețel și de cimbru. Peste florile culese în soare, puse separat după soi in câte o sticlă, se toarnă ulei de măsline presate la rece (uleiul trebuie să stea deasupra florilor) și se lasă 10 zile la soare sau la loc călduros.
Florile culese în soare ale sunătoarei, mușețelului și cozii-șoricelului se lasă la macerat exact așa ca traista-ciobanului, Cu aceste esențe se fricționează șira spinării, încheieturile și șoldurile. Se recomandă și o frecție cu rădăcini de tătăneasă spălate, periate, mărunțite și puse la macerat cu rachiu de 40%. Dacă rezultă o anchiloză pornită de la șira spinării, atunci se aplică făină de tătăneasă sub formă de compresă caldă cu terci pe regiunea sacrală. Făina de tătăneasă este amestecată cu apă până se formează un terci; ca acesta să poată fi uns mai ușor pe bucăți de pânză, se adaugă câteva picături de ulei. În plus, se bea dimineața și seara câte 1 ceașcă cu ceai de coada-șoricelului, se iau 3 linguri de bitter suedez diluate în ceai de plante, iar această rație se consumă încetul cu încetul, repartizată pe parcursul întregii zile. Sunt indicate și compresele cu ierburi suedeze pe regiunea occipitală, puse mai des și plinuțe câte 4 ore.
Nu trebuie uitate băile de șezut cu vârfuri de molid, sunătoare, mușețel, salvie, coada-șoricelului, cimbru și coada-calului, fiindcă toate aceste plante au un efect bun în paralizii. Se calculează 100 grame de plante pentru 1 baie. Se lasă peste noapte în apă rece, se încălzește totul a doua zi și se toarnă în apa de baie. Apa de baie trebuie să acopere rinichii, durata băii – 20 minute, să se transpire pe urmă 1 oră in pat. Această apă de baie mai poate fi folosită de 2 ori, turnând-se înapoi peste plante și încălzindu-se. În timpul unei săptămâni ar trebui utilizată o singură specie de plante. Deosebit de indicate ar fi băile complete de cimbru, care acționează asupra mușchilor și a țesuturilor, dar nici băile complete de urzici, cu irigarea sangvină miraculoasă pe care o stârnesc, nu sunt de neglijat. Se folosesc 200 grame pentru 1 baie; sunt pregătite exact la fel ca băile de șezut; și aici se poate întrebuința de 3 ori la rând aceeași apă de baie, Inima trebuie să stea în afara apei.
O experiență nouă și bună o reprezintă compresele cu frunze de brânca-ursului (Heracleum sphondylium), puse pe tot corpul. Frunzele de brânca-ursului (numită în popor și crucea-pământului, talpa-ursului sau urechea-porcului – este considerată cel mai bun nutreț pentru iepuri) se spală, se zdrobesc pe un fund de lemn cu un sucitor de tăiței și se presară pe o pânză în care este învelit bolnavul, care va fi apoi împachetat cu un prosop de baie pentru menținerea căldurii și lăsat așa o noapte întreagă. Dacă se remarcă o neliniște sau o indispoziție în locurile deosebit de sensibile, atunci bolnavul este dezvelit. tămăduitoare care pornesc de la frunzele de brânca-ursului și adoarme bine. Foarte des survine o ameliorare vizibilă. Vreau să atrag atenția și asupra unei schimbări în hrană în cazul sclerozei multiple, care dă și ea rezultate remarcabile.
O rețetă de leac deosebită a acestei boli considerate incurabile ar fi laptele de iapă. Întrucât creșterea cailor începe să fie astăzi din nou la modă, ar fi posibilă procurarea unui asemenea lapte. O cunoștință mi-a scris că citise cu ani în urmă că un cioban bătrân ajutase să se vindece cu laptele de iapă un șir de bolnavi considerați incurabili.
În continuare, relatarea unei bolnave de scleroză multiplă, cu afecțiuni musculare și pelviene: „Sfaturile dumneavoastră de a fricționa spatele seara cu esență de coada-șoricelului, iar picioarele dimineața și seara cu esență de traista-ciobanului și de a pune comprese cu ierburi suedeze pe regiunea pelviană le-am urmat zilnic. Beau, de asemenea, ceai de pufuliță cu bitter suedez, dimineața, pe stomacul gol, o jumătate de oră înainte de micul dejun. După aproximativ patru luni pot să spun că sfaturile dumneavoastră sunt foarte bune și tratamentul cu plante medicinale a început să-și facă efectul. Spasmele cumplite din picioare cedează treptat și nu mai sunt atât de dureroase. Sunt anumite zile când pot deja să fac câțiva pași prin locuință, fără să mă țin De obicei însă, el simte acțiunea forțelor de mobile și pereți. Vezica funcționează iarăși normal. Ciclul îmi vine la 3-5 săptămâni, dar nu mai durează decât 3-5 zile. Este o realizare pentru mine, chiar dacă e una mică Scleroza multiplă este o boală foarte îndărătnică și are multe fenomene secundare. Beau bitterul suedez zilnic în cantități mici, pus în ceai de urzici, de coada-șoricelului și de crețișoară. Am făcut experiențe bune și cu rostopasca. Sub ochiul stâng aveam de ani de zile o crustă groasă, care începuse cu timpul să tot crească înspre ochi, Am folosit tot felul de medicamente prescrise de doctor, dar nici unul nu m-a ajutat. Am încercat atunci cu sucul de rostopască (rostopască pusă la macerat 10 zile în rachiu de secară). Acum crusta aproape că a dispărut. Mă bucur atât de mult de cel mai mic succes care mă stimulează să continui zilnic. Pentru iarnă, mi-am făcut o provizie bogată de plante.
În legătură cu discurile intervertebrale am citit într-o carte de medicină a părinților mei că este indicat să se radă bulbi de bujori și să se facă baie cu infuzia lor. Se pare că bujorii sunt buni pentru coloana vertebrală și pentru creier. Am făcut deci două băi: Am pus la macerat bulbi de bujor în rachiu de secară și am turnat și din această esență în infuzia în care m-am îmbăiat 20 minute. In ziua următoare nu mai aveam nici o durere de discopatie. Au trecut de-atunci 3 săptămâni și durerile nu s-au repetat.’
La o prelegere ținută de mine în Rendsburg/R.F.G. se suie o doamnă pe podium și povestește că acum trei ani era încă în scaun cu rotile. Urmând toate indicațiile din „Farmacia Domnului”, starea i s-a ameliorat atât de vizibil, încât poate să meargă iarăși normal și se simte un om sănătos. N-a avut cum să culeagă plantele proaspete din natură, ci le-a cumpărat în stare uscată. Admirația pentru efortul depus de ea și pentru voința de a nu fi cedat a făcut să izbucnească în sală ropote de aplauze.
Mongoloizii sau copiii paralizați cu spasme, respectiv handicapați sunt tratați cu aceleași plante pe care le găsiți aici în tratamentul topirii substanței osoase și al sclerozei multiple. N-am destule cuvinte ca să recomand frecțiile cu esențele menționate și mai ales băile de plante dătătoare de viață. În multe cazuri, cauza paraliziei cu spasme la copii rezidă în comportarea mamei în timpul sarcinii. Pe lingă țigări, alcool, droguri, și cafeaua naturală ar trebui evitată în această perioadă. Și copiii cu tulburări de vorbire ar trebui supuși acestui tratament. Important este în toate cele patru cazuri să se aplice comprese cu ierburi suedeze (a se vedea articolul ,ierburile suedeze“) pe regiunea occipitală.
Foto: Freepik