Rețeta vinului pentru inimă

1
Rețeta vinului pentru inimă
-Anunț-

10 tulpini proaspete de pătrunjel cu frunze cu tot se pun într-un litru de vin natural, curat, la care se adaugă 1-2 linguri de oțet curat din vin. Se lasă totul să fiarbă 10 minute la foc mic (Atenție, face spumă!). După aceea se mai adaugă 300 grame de miere pură de albine și se lasă încă 4 minute să fiarbă ușor. Vinul fierbinte se filtrează și se trage cât este fierbinte în sticle care au fost clătite cu puțin alcool tare. Se astupă bine! Depunerile care se formează nu dăunează și pot fi băute și ele fără probleme. – La această rețetă aș dori să adaug că fiecare în parte poate decide dacă să fiarbă mierea sau nu.

Dr. Hertzka afirmă: „Este totuna ce vin iei, că e roșu sau alb. Numai să fie natural. Numai să respecți ordinea: Mierea se adaugă abia după primul fiert și trebuie să fiarbă și ea cu restul. Nu-ți fie teamă de fierbere… Fierbe-ți liniștit vinul tău de pătrunjel-miere pentru inimă!”

Mai încolo, dr. Hertzka explică: „Dacă se întâmplă odată să-ți simți inima, ia o lin- gură, două linguri sau chiar trei linguri pline pe zi, și orice înțepături la inimă (din cauza schimbării vremii sau după emoții) dispar. Nu trebuie în nici un caz să fii îngust în vederi și speriat, fiindcă nu poți să-ti faci nici un rău cu acest vin. Dar nu numai în cazul durerilor cardiace incipiente, ci și în adevărată insuficiență cardiacă și alte boli cardiace te vei ajuta adesea în mod considerabil cu acest vin de pătrunjel-miere pentru inimă, poate chiar te vei însănătoși odată.”

Pe 21 ianuarie 1980 am primit o scrisoare de la o doamnă din landul Salzburg, scrisoare pe care aș dori s-o redau aici. Femeia scrie: „Vă comunic că mi-am preparat vinul pentru inimă și că am putut obține rezultate uimitoare. Am fost operată acum zece ani. Mi s-a spus că am o insuficiență cardiacă și deci voi avea întotdeauna dureri. N-aveau cum să mi le ia. Asta însemna deci că trebuia să mă învăț cu această idee. Dar datorită vinului pentru inimă, durerile mele au dispărut după două luni de tratament. Nu mă mai simt nici slăbită.”

- Anunț -

1 COMENTARIU

  1. Vinu pentru inima dupa ce lai preparat il poti consuma nu mai are alcool de exemplu daca iei si anti depresive pot sa iau cite o lingurita de vin nu o sa imi faca rau asta as vrea sa stiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.