Remedii arsură solară

0
Remedii arsură solară
-Anunț-

Diagnostic

Este posibil ca medicul dumneavoastră să efectueze un examen fizic și să vă pună întrebări despre simptomele dvs., expunerea la UV și istoricul arsurilor solare.

Dacă dezvoltați o arsură solară sau o reacție a pielii după expuneri minore la lumina soarelui, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un test în care zone mici ale pielii sunt expuse la cantități măsurate de lumină UVA și UVB pentru a încerca să imite problema (fototestare). Dacă pielea ta reacționează la lumina UV, ești considerat sensibil la lumina soarelui (fotosensibil).

Tratament

Dacă ați fost ars de soare, poate dura două zile până când severitatea arsurii dvs. devine evidentă și încă câteva zile până când pielea dvs. începe să se vindece.

Tratamentul pentru arsuri solare nu vă vindecă pielea, dar poate reduce durerea, umflarea și disconfortul. Dacă îngrijirea la domiciliu nu ajută sau arsurile dvs. solare sunt foarte severe, medicul dumneavoastră vă poate oferi tratamente suplimentare sau vă poate admite la spital.

Stil de viață și remedii casnice

Odată ce apare arsurile solare, nu puteți face prea multe pentru a limita deteriorarea pielii. Dar următoarele sfaturi ar putea reduce durerea, umflarea și disconfortul:

Luați un calmant. Pentru ameliorarea durerii, luați un analgezic fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele) sau naproxen sodic (Aleve) cât mai curând posibil după expunerea la soare. Unele analgezice sunt geluri pe care le aplicați pe piele.
Răcește pielea. Aplicați pe pielea afectată un prosop curat înmuiat cu apă rece de la robinet. Sau faceți o baie rece cu bicarbonat de sodiu adăugat – aproximativ 2 uncii (60 grame) pe cadă. Răcește pielea de mai multe ori pe zi.
Aplicați o cremă hidratantă, loțiune sau gel. O loțiune de aloe vera sau gel sau loțiune de calamină ar putea fi liniștitoare.
Bea apă pentru a preveni deshidratarea.
Nu rupeți vezicule intacte. Dacă un blister se sparge, curățați-l cu apă și săpun ușor. Apoi aplicați un unguent cu antibiotice pe rană și acoperiți-l cu un bandaj antiaderent.
Tratați ușor pielea peeling. În câteva zile, zona afectată poate începe să se dezlipească. Acesta este modul corpului tău de a scăpa de stratul superior al pielii deteriorate. În timp ce pielea ta se descuamează, continuă să hidratezi.
Luați un medicament anti-mâncărime. Un antihistaminic oral, cum ar fi difenhidramina, poate ajuta la ameliorarea mâncărimilor, pe măsură ce pielea începe să se dezlipească și să se vindece dedesubt.
Aplicați o cremă cu corticosteroizi. Pentru arsuri solare ușoare până la moderate, aplicați cremă corticosteroidă fără prescripție medicală în zona afectată.
Protejați-vă arsurile solare de expunerea ulterioară la soare. În timp ce pielea ta se vindecă, stai departe de soare sau protejează-ți pielea dacă ieși.
Evitați aplicarea produselor „-caine”, cum ar fi benzocaina. Astfel de creme pot irita pielea sau pot provoca o reacție alergică. Benzocaina a fost legată de o afecțiune rară, dar potențial mortală, care scade cantitatea de oxigen pe care o poate transporta sângele (methemoglobinemie).

Nu utilizați benzocaină la copii cu vârsta sub 2 ani fără supravegherea unui profesionist din domeniul sănătății. Dacă sunteți adult, nu utilizați niciodată mai mult decât doza recomandată și luați în considerare discutarea cu medicul dumneavoastră înainte de ao utiliza.

Știți exercițiul: pentru a preveni arsurile solare, trebuie să aplicați și să aplicați din nou protecție solară toată ziua, dacă doriți să vă păstrați pielea tânără și, mai important, să reduceți riscul de cancer de piele, cum ar fi carcinomul bazal și celular scuamos, precum și ca melanom.

Dar poate că nu ți-ai dat seama că ai pierdut un loc, tubul tău de protecție solară a expirat sau căciula ta nu te-a protejat la fel de bine cum ai crezut. În ciuda eforturilor depuse, v-ați sfârșit cu o arsură solară roșie de homar – și băiete, este dureros, fierbinte și mâncărime.

Odată ce ați experimentat o arsură, nu puteți face prea multe pentru a inversa daunele pe termen lung pe care le-au făcut pielea pielea razele ultraviolete (UV) ale soarelui. Cu toate acestea, dermatologii certificați de bord spun că există măsuri pe care le puteți lua pentru a vă calma arsurile solare și pentru a vă ușura în acest moment. În timp ce prevenirea este esențială, tratarea arsurilor solare cu anumite remedii casnice vă poate ajuta să vă simțiți mai bine rapid. Îți vei încuraja pielea să se vindece, să reducă roșeața și durerea și să înveți lecția supremă: nu uita de protecția solară! Aici, tratamentele simple pentru arsuri solare care funcționează efectiv.

Citește și:   Prevenirea și tratamentul piodermitelor

Desenați o baie calmantă pentru arsuri solare

Sari peste săpun.
După o zi lungă la soare, primul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă clătiți – dar ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a vă răsuci. Înmuierea într-o baie cu bule și utilizarea săpunului pot usca și irita pielea arsă de soare. O baie rece (fără bule) este o opțiune mai bună.

Dacă trebuie să folosiți săpun în timp ce vă spălați, căutați ceva ușor, cum ar fi spălarea capului la picioare pentru bebeluși Johnson și clătiți-l cu atenție – reziduurile de săpun rămase pot fi extrem de uscate, ceea ce vă va face să vă simțiți mai rău arsurile solare.

Se înmoaie în fulgi de ovăz liniștitoare.
Un alt remediu împotriva arsurilor solare: adăugați fulgi de ovăz în baie. Cercetările arată că fulgii de ovăz coloidal ajută la reducerea inflamației și la reducerea mâncărimilor, spune dermatologul certificat de bord Michael Schreiber, M.D., și puteți găsi ingredientul în multe produse Aveeno, cum ar fi tratamentul lor calmant pentru baie.

De asemenea, puteți măcina pur și simplu ovăz simplu în robotul de bucătărie și adăugați-l în cadă. Amestecați tratamentul cu fulgi de ovăz cu apă rece de baie și înmuiați timp de 15 până la 20 de minute. După aceea, uscați ușor pielea cu un prosop curat. Frecarea pielii pentru a se usca nu va face decât să o irite și mai mult.

Calmează pielea inflamată

Intindeți gheața.
Urmați-vă dorința de a ajunge la ceva rece, dar asigurați-vă că faceți bine. Înfășurați un pachet de gheață într-o cârpă umedă și țineți-l peste arsură. Acest lucru va absorbi o parte din căldura de pe piele, va constrânge vasele de sânge și va reduce umflarea.

Apa rece ca gheața este, de asemenea, o opțiune. Se toarnă apă și gheață într-un castron, se înmoaie o cârpă în lichid și se pune peste ars. Repetați acest proces la fiecare câteva minute pe măsură ce pânza se încălzește. Aplicați compresa de mai multe ori pe zi timp de 10 până la 15 minute pentru o ușurare rapidă, spune dr. Schreiber.

… sau legume congelate.
Improvizați, dacă este necesar, spune dermatologul certificat de bord Frederic Haberman, MD, de la Haberman Dermatology & Cosmetic Center din New York și New Jersey. „Puteți lua chiar și o pungă cu mazăre congelată, de exemplu, și să o folosiți. Dar asigurați-vă că îl înfășurați mai întâi, astfel încât să nu plasați pachetul înghețat direct pe piele. ”

Îmblânzește-l cu ceai.
Acidul tanic din ceaiul verde și negru poate ajuta la extragerea căldurii formând o arsură solară, în timp ce catehinele (un compus antioxidant) repară deteriorarea pielii, arată cercetările. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă sunteți ars în jurul zonei sensibile a ochilor. Pur și simplu înmuiați două pliculețe de ceai în apă rece și așezați-le deasupra ochilor închiși pentru a reduce umflarea și a ajuta la ameliorarea durerii.

Oprește mâncărimea

Folosiți o pulbere care elimină erupțiile cutanate.
Dacă arsura devine mâncărime, adăugați un pachet de pulbere Domeboro Soothing Soak Rash Relief la compresa de apă cu gheață, sugerează Thomas Gossel, Ph.D., R.Ph., profesor de farmacologie și toxicologie la Ohio Northern University. Acetatul de aluminiu din pulbere împiedică pielea să se usuce sau să mănânce prea mult.

Citește și:   Bolile parazitare ale pielii

Aplicați cremă de hidrocortizon.

Minimizați mâncărimea, calmați iritarea pielii și reduceți inflamația cu o loțiune topică, spray sau unguent care conține 1% hidrocortizon, cum ar fi Cortizon-10.

Hidrocortizonul are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că va reduce roșeața și va ușura durerea arsurilor solare ușoare, spune dermatologul Coyle S. Connolly, D.O., din Connolly Dermatology din New Jersey. „Folosiți de 2 sau 3 ori pe zi”, în funcție de gravitatea arsurii, spune el.

Hidratează (și vindecă) pielea uscată

Încărcați pe apă.

Trebuie să beți multă apă pentru a contracara efectele de uscare ale arsurilor solare, spune Gossel. Însă, dacă nu poți degaja suficient de repede, gustă fructe și legume hidratante, cum ar fi pepene verde, castraveți, căpșuni, roșii, grapefruit și melon – toate acestea cu peste 90% apă.

Hidratează-te strategic.
După ce ați clătit, neteziți un ulei de baie natural. Lăsați-l să se înmoaie pentru un minut, apoi aplicați o cremă sau o loțiune hidratantă, cum ar fi Eucerin Skin Calming Lotion, pentru a bloca hidratarea. Acesta este un pas important, spune dermatologul Rodney Basler, MD, sau s-ar putea să descoperiți că pielea dvs. se simte mai uscată decât înainte. Pentru un plus de ușurare, răciți-vă crema hidratantă în frigider înainte de a aplica. Evitați produsele care conțin petrol (cum ar fi vaselina) deoarece pot prinde în căldură.

Aplicați aloe vera.
Acest clasic este un remediu ideal pentru arsuri solare dintr-un motiv. „Începem să vedem în literatura medicală dovezi că aloe vera poate ajuta cu adevărat la vindecarea rănilor”, spune dr. Basler. Dacă aveți o plantă de aloe, pur și simplu rupeți o frunză și aplicați sucul. Gelul pur, organic de aloe vera este cel mai bun lucru – mai ales dacă îl răciți. Căutați unul care să nu conțină alcool, culori și parfum care ar putea irita și mai mult pielea. (Verificați cel mai bun gel de aloe vera pentru arsurile dvs. solare.)

Încercați uleiul de cocos.
Într-un vârf, puteți încerca să folosiți ulei de cocos pe arsurile solare – dar nu și pe unul proaspăt. Utilizați ulei de nucă de cocos organic presat la rece numai după ce a scăpat orice vezicule și arsura dvs. a ajuns la sfârșitul procesului de vindecare (altfel s-ar putea să vă prindeți în căldură și nu doriți asta). Întotdeauna testați întotdeauna un plasture de piele pentru a vă asigura că nu aveți reacții nedorite. Evitați să folosiți ulei de nucă de cocos pe față dacă sunteți predispus la acnee, deoarece poate înfunda porii și poate duce la erupții.

Minimizează durerea și iritarea

Suflați salteaua de aer.
A dormi cu arsuri solare urâte poate fi o provocare, dar trebuie să te odihnești pentru ca corpul tău să-și revină. Încercați să stropiți pulbere de talc pe foi pentru a reduce la minimum frecare și frecare, sugerează dr. Haberman. O saltea cu aer vă poate ajuta, de asemenea, să dormiți mai ușor, deoarece păstrează mai puțină căldură. Sfat Pro: Dacă picioarele sau picioarele sunt arse, ridicați-vă picioarele deasupra nivelului inimii pentru a ajuta la reducerea umflăturii, spune dr. Basler.

Puneți o aspirină.
Acest vechi mod de așteptare poate ajuta la ameliorarea durerii, a mâncărimilor și a umflării unei arsuri ușoare până la moderate. „Luați două comprimate la fiecare 4 ore”, spune dr. Basler. Acetaminofenul și ibuprofenul vor funcționa la fel de bine; urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru dozaje.

Evitați orice se termină cu -caine.
Dacă arsura dvs. este ușoară, un anestezic OTC ar putea părea o idee bună, dar ar trebui să evitați produsele care conțin benzocaină sau lidocaină, deoarece acestea vă pot irita pielea, conform Academiei Americane de Dermatologie (AAD).

Purtați țesături ușoare.
Purtați țesături moi, confortabile, precum bumbacul, în timp ce arsurile se vindecă pentru a minimiza orice frecare dureroasă care ar putea irita pielea.

Rezistați dorinței de a curăța coaja.
Blistere sunt un semn de daune grave și trebuie tratate cu grijă. Dacă vă deranjează și acoperă doar o zonă mică, le puteți scurge cu atenție, spune dr. Basler. Cu toate acestea, nu dezlipiți pielea superioară; veți avea mai puțin disconfort și pericol de infecție dacă aerul nu intră în contact cu terminațiile nervoase sensibile.

Citește și:   Remedii naturiste afecțiuni Gât

Pentru a scurge fluidul, mai întâi sterilizați un ac ținându-l peste flacără. Apoi, găuriți marginea blisterului și apăsați ușor pe partea de sus pentru a lăsa fluidul să iasă.

Faceți acest lucru de trei ori în primele 24 de ore, apoi lăsați blisterele în pace, spune dr. Basler. Când aveți dubii, consultați dermatologul dacă credeți că peelingul arsurilor solare poate avea semne de infecție, cum ar fi umflarea excesivă sau puroiul

Protejați-vă arsura.
Nu doriți să faceți nimic care să vă înrăutățească arsurile solare. Deci, în mod ideal, doriți să evitați razele UV în timp ce pielea vă vindecă. Dar dacă trebuie să vă îndreptați spre exterior, asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte de protecție și protecție solară cu SPF 30 sau mai mare. Țesăturile strâns funcționează cel mai bine aici, așa că atunci când țineți cămașa la o lumină puternică, nu ar trebui să o vedeți strălucind, spune AAD.

Cum să preveniți arsurile solare?

Deși aceste remedii pentru arsuri solare vă pot ajuta, nu faceți aceeași greșeală de două ori. După arsură, durează 3 până la 6 luni pentru ca pielea să revină la normal, spune dr. Schreiber. „Când ai arsuri solare și stratul superior al pielii se desprinde, pielea nou expusă este mai sensibilă ca niciodată. Asta înseamnă că vei arde chiar mai repede decât înainte, dacă nu ești atent ”.

Fiți conștienți de expunerea la soare și protejați-vă prin aplicarea de protecție solară. Căutați o formulă cu spectru larg, cu minimum SPF 30, ideal cu un blocant fizic puternic, cum ar fi oxidul de zinc sau dioxidul de titan, spune Norman Levine, MD, dermatolog în Tucson, Arizona.

Aplicați cremă solară cu aproximativ 30 de minute înainte de a ieși afară, chiar și când este acoperit și nu uitați să vă protejați buzele, mâinile, urechile și ceafa. Aplicați din nou la fiecare două ore. Purtarea de îmbrăcăminte de protecție, precum pălării, tricouri ușoare cu mâneci lungi și acoperiri, vă poate ajuta, de asemenea, să vă protejați pielea.

Când arsurile solare ar putea necesita asistență medicală?

Consultați un medic pentru tratamentul arsurilor solare dacă:

Arsurile solare sunt severe – cu vezicule – și acoperă o mare parte din corp
Arsurile solare sunt însoțite de febră mare, cefalee, dureri severe, deshidratare, confuzie, greață sau frisoane
Ați dezvoltat o infecție a pielii, indicată de umflături, puroi sau dungi roșii care duc din blister
Arsurile dvs. solare nu răspund la îngrijirea la domiciliu
Medicul dumneavoastră vă poate sugera o cremă cu corticosteroizi pentru arsurile solare sau un curs scurt de prednison pentru cazurile severe care implică zone întinse ale corpului. Antibioticele nu sunt de cele mai multe ori necesare, cu excepția cazului în care dezvoltați o infecție.

Pregătirea pentru programare

Majoritatea arsurilor solare se vindecă bine singure. Luați în considerare căutarea unui tratament pentru arsurile solare severe sau repetate. Este probabil să vă adresați mai întâi medicului dumneavoastră de îngrijire primară. Înainte de a merge la întâlnire, enumerați medicamentele pe care le luați – inclusiv vitamine, ierburi și medicamente fără prescripție medicală. Unele medicamente vă cresc sensibilitatea la lumina UV.

Întrebările pe care trebuie să le adresați medicului dumneavoastră despre arsurile solare includ:

  • Pot folosi medicamente fără prescripție medicală pentru a trata afecțiunea sau am nevoie de rețetă?
  • Cât de curând după ce am început tratamentul mă pot aștepta la îmbunătățiri?
  • Ce rutine de îngrijire a pielii recomandați în timp ce vindecarea arsurilor solare?
  • Ce schimbări suspecte în pielea mea aș putea urmări?

Dacă arsurile solare sunt severe sau medicul observă orice anomalii ale pielii, s-ar putea să vă adresați unui medic specializat în boli de piele (dermatolog) pentru evaluare ulterioară.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.