Postul – un mijloc ideal pentru eliminarea toxinelor din organism

0
-Anunț-

După cum am mai spus, excesul în greutate este cauza unor numeroase boli cronice și poate scurta viața. Acesta este motivul pentru care fiecare persoană care suferă din pricina obezității – nu numai fiziologie, ci este supusă și stresului psiho-social – trebuie să se orienteze către procedee terapeutice naturale. Postul face parte dintre aceste metode și este eficace în anumite condiții.

În primul rând, postul trebuie să fie interpretat ca o abstinentă voluntară de la hrană. Condiția principală este interiorizarea obiectivului dorit, a motivației.

Ce vrem și ce putem obține prin post?

Scăderea în greutate rămâne obiectivul prioritar. Dar postul poate avea și alte efecte, care – pe termen lung – pot fi foarte importante pentru bunăstarea generală a persoanei. În timpul postului, organele se odihnesc: oboseala organică este, într-adevăr, unul dintre motivele pentru care metabolismul nu mai este corespunzător și care conduce, printre altele, la obezitate. Lipsindu-ne de hrană, eliminăm toxinele din organismul care, astfel, se însănătoșește.

Fiecare va hotărâ ce forma de post va adopta: monodieta, dieta-zero pe termen scurt sau lung. Monodieta este caracterizată prin consumarea unui singur aliment pe zi; între mese se beau apă sau ceaiuri de plante, neîndulcite.

Dieta-zero de scurtă durată (1-4 zile) a devenit din ce în ce mai populară. Din ce în ce mai multe persoane preocupate de sănătatea lor se hotărăsc să postească o zi pe săptămână. După 2-3 zile, senzația de foame dispare. Trebuie doar să aveți grijă să beți-în cantitate suficientă și cu înghițituri mici – 2-3 litri de lichid, eșalonat, pe toata durata zile (apă plată) sau ceaiuri de plante).

Citește și:   Fiziologia pancreasului endocrin

Dieta-zero de lunga durată (1-3 săptămâni) trebuie să fie ținută sub control medical, într-un loc calm, la adăpost de stres și de toate dificultățile din mediul înconjurător. Trebuie urmărită tensiunea arterială care va fi controlată cu regularitate, deoarece metabolismul se schimbă complet.

Chiar dacă ați obținut o importantă scădere în greutate. la câteva zile de la încheierea postului veți reveni la kilogramele inițiale, dacă nu vă schimbați deprinderile alimentare și dacă nu urmați sfaturile date mai jos, pentru un mod de alimentație sănătos.

Este important ca, atunci când reîncepeți să mâncați, să procedați treptat și să separați alimentele. Este important să începeți cu legume crude, fierte la abur. În a treia zi, le puteți adăuga zer (dimineața), fructe și pâine integrală. Începând cu a patra zi, puteți include, progresiv, ouă, carne și peste (de preferință, acesta din urmă fiert la abur).

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.