Porumbul (Zea mays)

0
Porumbul (Zea mays) călambuc, coconași, colibaș, cucuruz, gârnișor, mălai, păpușoi, penche, tenchiu, tengheri
-Anunț-

Alte denumiri: călambuc, coconași, colibaș, cucuruz, gârnișor, mălai, păpușoi, penche, tenchiu, tengheri. În ultima vreme s-a răspândit foarte mult cultivarea porumbului. În timpul înfloririi, din tecile lungi și ascuțite ale frunzelor atârnă în afară stigmatele sale filiforme. Ele se numesc și mătasea-porumbului și constituie partea cea mai curativă a plantei. Perioada de înflorire se întinde din iunie până în august. Mătasea-porumbului este tăiată înaintea polenizării și uscată rapid la umbră.

Dacă aveți nevoie de un produs diuretic confirmat, atunci beți acest ceai de mătasea-porumbului, care este și un mijloc de slăbire eficace și inofensiv (actual pentru numeroșii supraponderali din societatea bunăstării). Dacă mătasea-porumbului este depozitată  timp mai îndelungat fără a fi complet uscată, atunci își pierde efectul diuretic și devine laxativă.

Ceaiul de mătasea-porumbului este la fel de eficient în bolile căilor urinare cu formație litiazică (formare de calcul), în edeme și anasarcă (edeme generalizate), ca și în nefrită, catar vezical, artrită și reumatism. El poate fi folosit cu succes împotriva incontinenței urinare la copii și bătrâni și a colicilor renale. În toate aceste boli se ia la fiecare 2-3 ore câte 1 lingură plină de ceai de mătasea-porumbului.

MOD DE FOLOSIRE

Prepararea ceaiului: Se opărește 1 linguriță (cu vârf) de mătasea-porumbului cu 1/4 litru de apă fierbinte. Se lasă puțin în repaos, nu se îndulcește.

Sursa: Maria Treben – Sanatate din farmacia Domnului
Foto: Freepik

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.