Patinajul

0
patinajul
-Anunț-

Patinajul este un sport de iarnă foarte răspandit. Patinatorul alunecă pe o singură patină, făcandu-şi vint pe rand, cand cu o patină cand cu cealaltă. Fiecare picior serveşte alternativ, cand ca sprijin, atunci cand alunecă cu patina pe gheată, cand se îndoaie şi se proiectează înainte prin aer pentru a atinge gheata. Astfel fazele cu sprijin dublu alternează cu fazele lungi cu sprijin pe un singur picior.

Patinajul supune la un examen serios capacitatea de mentinere a echilibrului, în special la întoarceri. Echilibrul se mentine datorită unui sistem foarte complex şi precis de reflexe, care încep cu excitarea unei serii de organe de simt şi se termină cu contractia muşchilor. De aceea, patinajul este un mijloc excelent pentru antrenamentul organelor de simt. Nu degeaba multi patinatori, mai ales maeştrii patinajului artistic, sant în acelaşi timp trăgători dibaci.

Patinajul intăreşte, nu numai muşchii picioarelor şi spatelui, ci şi plămanii şi inima. El căleşte organismul, mărindu-i rezistenta la răceală. Aceasta este una din formele cele mai bune de odihnă activă, accesibilă oamenilor de cele mai diferite varste, atit copilor de 7 ani, cat si batranilor.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.