Nu neglijați îngrijirea pielii gâtului

0
Nu neglijați îngrijirea pielii gâtului
-Anunț-

Multe femei pierd din vedere faptul că pielea gâtului este expusă în mod deosebit fenomenului de îmbătrânire, ca și pielea mâinilor și se mulțumesc cu o îngrijire riguroasă a obrazului. De aceea nu trebuie să ne surprindă dacă la vârsta de 35-40 de ani începe să apară pe gât un colier de riduri denumit adesea și ,,flori de bătrânețe“.

Desigur că este greu să se împiedice formarea acestor riduri; totuși, cu puțină perseverență, se poate păstra pielea gâtului catifelată, suplă și cu cât mai puține cute.

Dat fiind că pielea gâtului este tot atât de fină ca cea a obrazului, metodele de îngrijire vor fi aceleași ca în cazul acestuia ; în primul rând, se va curăța zilnic cu produse asemănătoare celor folosite pentru curățarea feței. Spălarea gâtului cu apă caldă și săpun nu este suficientă și nici indicată, deoarece apa caldă deschide porii și moleșește țesuturile, iar săpunul usucă pielea prea drastic, favorizând formarea ridurilor. De aceea, chiar dacă se spală cu apă caldă, va fi clătită cu apă rece și apoi, când pielea este încă umedă, masată cu o cremă hrănitoare. Crema se va aplica printr-un masaj ușor pornind de sub bărbie înspre decolteu. Acest masaj se execută cuprinzând gâtul între degetul mare și celelalte degete, folosindu-se când o mină când alta, fără să se apese prea puternic (este mai mult o alunecare a mâinilor pe suprafața gâtului). Va fi folosită crema obișnuită care se utilizează pentru obraz sau o cremă specială conținând lecitină, ca spre exemplu formula următoare: lecitină 5 g, ulei de măsline 50 g, lanolină 10 g. Se prepară topindu-se ingredientele, apoi amestecându-se până la răcire.

Citește și:   Aveți tenul cuperozic?

Dacă pielea gâtului este ridată, se recomandă loțiunile tonice, ca spre exemplu apă de roze 50 g, camfor 1 g; alaun 0,50 g, acid boric 2 g, tinctură de benzoe 15 picături. În general, aceste loțiuni nu trebuie să fie alcoolice, ca să nu usuce pielea. Din același motiv se va evita ștergerea pielii gâtului cu apă de colonie sau cu alcool.

Măștile au de asemenea un rol important în îngrijirea gâtului. Ele trebuie să fie aplicate și pe gât de câte ori le aplicăm pe față.

Pentru menținerea tonicității mușchilor se recomandă practicarea câtorva exerciții și anume: cu o carte pe cap se face un ocol în jurul mesei de mai multe ori, apoi se mai adaugă o carte și se parcurge aceeași distanță. Capul se ține drept, fără înălțarea bărbiei si în timpul lucrului nu se va păstra o atitudine i mobilă. Din când în când capul trebuie aruncat înapoi, ridicându-se bărbia cât mai sus. În timpul mersului se ține capul sus, privirea înainte, iar nu în jos. Se execută zilnic o mișcare de rotație de 360°, de 5 ori la dreapta de 5 ori la stânga.

În timpul somnului, capul nu trebuie ținut pe o pernă înaltă cu bărbia în piept, deoarece pielea gâtului se cutează. Cel mai indicat ar fi dormitul pe o perniță cât mai mică sau fără pernă.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.