Nevroza cardiacă

0
Nevroza cardiacă
-Anunț-

Relaţiile dintre unele emoții și reacţiile cardiocirculatorii sunt cunoscute; în anumite împrejurări ca de exemplu evenimente plăcute sau neplăcute, examene școlare, bătăile cardiace devin mai puternice, apar valuri de căldură asociate uneori cu transpirație și se iveşte un sentiment de teamă. Aceste reacții sunt favorizate de hiperemotivitate înnăscută, surmenaj, frig, căldură, exces de cafea, tabagism. O dată cu îndepărtarea cauzelor emoţiilor, a factorilor nocivi și eventual în cazul unui examen medical, asigurarea că nu există vreo boală de inimă, aceste stări se rezolvă de la sine, fiind de fapt stări fiziologice normale.

Suplimente și remedii

Nevroza cardiacă este o stare anormală, caracterizată printr-o anxietate exagerată, insoțită de reacții emotive psihice și cardiocirculatorii fără legătură cu o anumită cauză; sunt foarte greu de precizat iminența, un anumit pericol sau existenţa unei ameninţări.

Bolnavii cu nevroză cardiacă se plâng cel mai adesea de dificultăți respiratorii fără nici o legătură cu efortul fizic; au palpitații chiar în repaus, dureri precordiale cu predominanță în regiunea submamară, uneori dureri de cap, transpirații. Aceste tulburări pe care le descriu bolnavii nu sunt sistematizate și nu pot fi corelate cu efortul fizic, sau diverse munci; singura explicație dată de bolnavi este legătură cu diverse conflicte familiale, profesionale, surmenaj. De regulă, tensiunea arterială este normală, iar ritmul este de cele mai multe ori tahicardic. Deși numeroase examene medicale confirmă lipsa unei boli a inimii, totuşi obsesia bolnavilor persistă. În asemenea cazuri se impune un tratament neuro-psihiatric.

Întrebări frecvente

Cauze

Nevroza cardiacă nu poate fi atribuită de obicei unor cauze organice, sunt foarte greu de precizat iminența, un anumit pericol sau existenţa unei ameninţări.

Simptome

Principalul simptom al nevrozei cardiace este teama constantă de a avea o atac de cord.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.