Modificari ale pielii

0
Modificari ale pielii
-Anunț-

Pielea și parul sunt sensibile la actiunea hormonilor sexuali. Carenta de hormoni estrogeni influenteaza în mod negativ tegumentul, actionand asupra componentelor sale: epidermul (stratul cel mai superficial de acoperire) și dermul (portiunea cea mai profunda). Grosimea pielii se diminueaza în mod semnificativ din cauza reducerii capacitatii de regenerare a celulelor epiteliale; la randul sau, continutul de colagen și fibre elastice al dermului se reduce.

Astfel, pielea isi pierde elasticitatea, devine mai laxa și aspra și, datorita diminuarii vascularizatiei, evolueaza catre procese distrofice și modificari ale glandelor sudoripare și sebacee. Reactiile alergice se manifesta mai frecvent, iar femeia prezinta o sensibilitate crescuta fata de diferite elemente precum imbracaminte, razele solare, fum, care înainte nu ii creau nici o problema.

Printre altele, datorita mentinerii secretiei de hormoni androgeni, se poate observa cresterea pilozitatii la nivelul barbiei și buzei superioare, în timp ce parul capului și cel pubian, care nu sunt influentate de noul aspect al secretiei hormonale, tinde sa prezinte o fragilitate crescuta, devenind subtire și moale, procesul de regenerare devenind foarte lent și manifestandu-se tendinta de cadere a parului. Unghiile devin mai fragile.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.