Microsistemele extremităților

0
-Anunț-

Podopunctura și reflexoterapia piciorului sunt cele mai utilizate și mai de puncte aflate în afara meridianelor. În sfârșit, zonele reflexe ale încheieturii mâinilor și ale gleznelor au fost utilizate pe scară largă în China, dar nu și în restul lunii, În ciuda interesului pe care îl poate avea această tehnică simplă.

Podopunctura și reflexoterapia piciorului utilizează un sistem de reprezentare a diferitelor zone ale organismului, în scop diagnostic si terapeutic. Tradiția budistă a Indiei și a Japoniei au cunoscut o reprezentare simbolică la tălpile picioarelor, având ca martoră o pictură Rajasthan din secolul XVIII și un Buda din Templul Kusinara din Japonia. Recent, au apărut în Japonia trei sisteme de reflexologie cu punct de plecare podologic.

În SUA podopunctura a fost în mod deosebit studiată de numeroși autori. În Franța s-a publicat o hartă intitulată ,,Imaginea corpului la nivelul picioarelor”.

Indicațiile podopuncturii se referă la tulburări mentale, insomnie, hipotensiune, isterie, sciatalgie, lombalgie, hepatită icterică, astm, diaree, pate logia gastro-intestinală, alergii, eczeme, urticarie, cefalee, otită, anexită etc. Manopunctura întrebuințează reprezentarea organismului pe mâini, fiind mult mai puțin sistematizată și practicată decât podopunctura. Hirata stabilește legătura punctelor de acupunctură de la mină cu intestinal gros, intestinul subțire, vezica urinară și organele genitale.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.