Medicamentele pentru slăbit și regimurile drastice nu folosesc la nimic

0
Medicamentele pentru slăbit și regimurile drastice nu folosesc la nimic
-Anunț-

Obezii se află în interiorul unui adevărat cerc vicios. Grăsimea nu este la modă. Mijloacele de informare în masă, mai ales, înfățișează săptămână după săptămână, o imagine total negativă atunci când nu este discriminatorie – a grasului”. În acest fel, persoanele în cauză sunt confruntate mai mult sau mai puțin direct cu un stres psiho-social și reacționează, în general, mâncând și mai mult.

Multe persoane, mai ales femei. iau cu regularitate medicamente de sinteză pentru slăbit, care au proprietatea de a le suprima pofta de mâncare, acționând cu un efect laxativ, ca și laxativele propriu-zise. Rezultatele sunt catastrofale. Folosirea permanentă a acestor medicamente pentru slăbit creează dependență și perturba metabolismul apei și al sărurilor din organism, provocând edeme (datorită faptului că rinichii afectați nu mai sunt în stare să lucreze normal). ca și tulburări psihice și de ritm cardiac, care pot amenința foarte grav sănătatea, în anumite cazuri.

Regimurile drastice de slăbire, care apar prin magazine ca ciupercile. sunt la fel de nocive. Se propune ba ici regimul cu cartofi, ba colo regimul cu orez, ba cura cu suc de lămâie, ba regimul Humplik (în fiecare zi: 4 Kg de fructe și de legume crude, 1 Kg de carne și mult ulei), ba dieta Mayo (mai ales pe bază de ouă răscoapte), ba regimul cu proteine (timp de două săptămâni, consum nelimitat de proteine animale; după 2 săptămâni se adaugă legume și, din nou, după 2 săptămâni, fructe sărace în zaharuri; acest regim dietetic permite, în mod cert, o pierdere rapidă în greutate, dar cu efecte constipante și tulbură considerabil ficatul. rinichii și intestinele), ba regimul săptămânal cu cereale etc. etc. etc.). În prezent. sunt la modă regimurile supranumite “formula”, adică gata pregătite, sub formă de pulbere. Aceste regimuri pot duce într-o primă perioadă la considerabile – pierderi în greutate (deoarece organismul pierde multă apă, dar în schimb putină grăsime). Toate aceste cure de slăbire restrictive au marele dezavantaj că persoana nu învață să-și înlocuiască modul de nutriție nesănătos cu obiceiuri alimentare mai bune, astfel că majoritatea își regăsesc vechea greutate la numai câteva săptămâni de la terminarea regimului radical. De aceea, aceste persoane sunt și mai dezechilibrate decât înainte.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.