Măștile cosmetice la îndemâna oricui

0
Măștile cosmetice la îndemâna oricui
-Anunț-

Un mijloc excelent pentru a da strălucire unui obraz șters, obosit, cu porii de cele mai multe ori spectacular, dar pentru obținerea lui trebuie respectate câteva reguli elementare.

Astfel, pielea va fi mai întâi curățată bine, deoarece măsea are, mai înainte de toate, un efect de închidere a porilor. O piele murdară, face ca porii să se închidă peste impuritățile aflate pe ea, ceea ce poate determina apariția punctelor negre. Dacă aplicarea măștii este precedată de o baie de aburi sau de o pulverizare, nu există acest pericol, pentru că porii se deschid, lăsând să iasă toate corpurile străine. La baia de abur se recomandă să se adauge mușețel sau tei dacă pielea este sensibilă, ace de pin când este congestionată de vint, soare, frig, sau tinctura de benzoe dacă pielea este grasă.

Masca trebuie să fie potrivită fiecărui ten. Pentru o piele grasă mai puțin sensibilă, nu se pun probleme. În schimb, aplicată greșit pe un ten uscat, pielea începe să tragă” și este simțită iritarea. De aceea, în acest din urmă caz, este indicat ca în compoziția măștii să se adauge puțină cremă hrănitoare sau mai simplu să se aplice pe fata, în prealabil (după curățarea ei) un strat de crema grand. În aceste condiții masca ajută la absorbția cremei de către piele, fără sa fie nevoie de masaj.

Masca poate fi aplicată si în jurul ochilor, cu excepția pleoapelor, unde pielea este prea fină și prea sensibilă.

Trebuie de asemenea să respecte timpul de aplicare, care nu trebuie să depășească 30 de minute. Un alt rezultat obținut prin aplicarea măștii este întinderea pielii, efect care poate fi obținut numai daca după aplicare se sta în repaus complet într-o cameră, de preferința neluminată, fără agitație, râsete.

Citește și:   Aveți tenul cuperozic?

Scoaterea măștii nu trebuie făcut nici ea la întâmplare. Astfel, măștile sub forma de panta vor fi scoase cu o bucata de tifon înmuiată în apa călduță sau infuzie de mușețel, fără sa se întindă pielea, acționându-se totodată în direcția mușchilor. În jurul ochilor se va presa tifonul fără să se tragă pielea. Se recomanda chiar sa le finuța la coltul extern al ochiului cu un deget.

Alegerea măștilor se poate face finindu-se seama de compoziția acestora. Ele cu prind substanțe naturale ca fructe, carote, produse lactate, miere de albine, drojdie de bere sau substanțe astringente sau sunt pe bază de parafina.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.