„Manuscris vechi”

0
-Anunț-

(transcriere a puterii tămăduitoare a ierburilor suedeze)

 1. Dacă se miros sau se trag pe nas mai des, se umezește vertebra cervicală, se pune o cârpă umedă pe cap, ele alungă durerea și amețeala, întăresc memoria și creierul.
 2. Ajută contra ochilor tulburi, înlăturându-le roșeața și toate durerile, chiar când ochii sunt injectați, împăienjeniți. Ele alungă chiar petele și cataracta, dacă se umezește coada ochilor la timp sau se pune o cârpă umedă pe ochii închiși.
 3. Pustulele de vărsat și erupțiile de tot felul, de asemenea crustele din nas sau de oriunde pe trup sunt vindecate, dacă sunt umezite des și bine.
 4. In caz de dureri de dinți, se pune în puțină apă o lingură plină cu aceste picături și se ține câtva timp acest lichid în gură sau se umezește dintele dureros cu o bucată de cârpă. Durerea dispare și infecția se retrage treptat.
 5. Bășicile de pe limbă sau alte leziuni care apar pe limbă sunt umezite sistematic cu aceste picături, drept care se vor vindeca în scurt timp.
 6. Dacă gâtul este înfierbântat sau rănit, încât cineva numai cu greu poate înghiți mâncarea și băutura, să ia dimineața și seara din picături. Să fie lăsate să alunece și ele vor lua fierbințeala și vor vindeca gâtlejul.
 7. Cine are crampe stomacale să ia la o criză o lingură plină.
 8. In colici să se ia trei linguri pline, încet, una după alta, curând se va simți alinarea.
 9. Picăturile risipesc în organism gazele și potolesc ficatul, izgonesc toate bolile de stomac și pe cele ale mațelor și ajută în constipație.
 10. Sunt și un leac excelent pentru stomac, dacă acesta digeră prost și nu păstrează mâncărurile.
 11. Tot așa ajută și în durerile veziculei biliare. Zilnic dimineața și seara o lingură plină, iar noaptea comprese cu picături și toate durerile vor pieri curând.
 12. in caz de hidropizie să se ia șase săptămâni la rând dimineața și seara o lingură plină în vin alb.
 13. La durerile de urechi și la vâjiitul în urechi să se umezească un tampon mic și să se vâre în ureche. Ajută foarte bine și readuce chiar și auzul pierdut.
 14. Dacă o femeie are dureri postnatale să i se dea trei zile la rând dimineața o lingură plină în vin roșu, să fie pusă să facă după o jumătate de oră o plimbare, după aceea poate să mănânce de dimineață, dar să nu ia lapte. Să nu fie luate picăturile când se bea lapte.
 15. Dacă se ia în ultimele 14 zile de sarcină dimineața și seara o lingură, se grăbește nașterea. Pentru a scăpa mai ușor de placentă, se dă lăuzei o dată la două ore – o linguriță plină, până ce placenta este expulzată fără dureri.
 16. Dacă după naștere apar inflamații la venirea laptelui, ele sunt îndepărtate rapid prin aplicarea cârpelor umede.
 17. Ele izgonesc varicela din copii. Să se dea copiilor în funcție de vârstă din aceste picături diluate în apă. Când bubulițele încep să se usuce, să fie umezite mai des cu picături, atunci nu vor rămâne semne de la vărsat.
 18. Picăturile folosesc copiilor și adulților împotriva viermilor, chiar și tenia este alun- gată de ele, numai că ele trebuie administrate copiilor în funcție de vârstă. Să se lege o cârpă umezită cu picături pe buric, să se țină mereu umedă.
 19. Toate supărările provocate de icter sunt date curând deoparte, dacă se ia de trei ori pe zi o lingură din aceste picături și se pun comprese pe ficatul umflat.
 20. Descongestionează toți hemoroizii, vindecă rinichii, elimină lichidele ipohondrice din organism fără altă cură, îndepărtează melancolia și depresiunile și stimulează apetitul și digestia.
 21. Se descongestionează hemoroizii și pe dinăuntru, dacă sunt umeziți la început mai des și sunt muiați prin administrarea internă a picăturilor, în special înainte de culcare. Să se pună extern un mic tampon umed cu picături. Face surplusul de sânge să curgă și ajută contra usturimilor.
 22. Dacă cineva a leșinat, i se deschide la nevoie gura, i se toarnă o lingură de picături și bolnavul își va reveni.
 23. Prin administrare internă, acest mijloc gonește și durerea convulsiilor (spasmelor), așa că vor înceta cu timpul.
 24. În caz de tuberculoză pulmonară să se ia zilnic aceste picături pe stomacul gol și să se continue cura timp de șase săptămâni.
 25. Dacă o femeie își pierde ciclul lunar sau acesta este prea abundent, ia aceste picături trei zile și repetă asta de douăzeci de ori. Ele vor potoli ce este prea mult și vor echilibra ce este prea puțin.
 26. Acest leac ajută și contra poalei albe.
 27. Dacă cineva suferă de epilepsie, trebuie să i se dea imediat picături. Bolnavul să ia apoi exclusiv acest leac, căci el fortifică atât nervii atacați cât și organismul și înlătură toate bolile.
 28. Ele vindecă paraliziile, alungă amețelile și grețurile.
 29. Vindecă și variola, și erizipelul.
 30. Dacă cineva are febră – friguri mari sau intermitente – și este total lipsit de vlagă, să i se dea o lingură cu picături și bolnavul, dacă nu și-a împovărat trupul cu alte mijloace de leac, își va reveni curând, pulsul va începe să bată normal și, oricât de mare ar fi fost febra, el se va simți curând mai bine.
 31. Picăturile vindecă și cancerul, pustulele vechi și negii, mâinile crăpate. Dacă o rană este veche și purulentă sau are excrescențe (muguri), atunci să se spele totul bine cu vin alb, după care să se pună pe ea o cârpă umezită cu picături. Ea înlătură umflăturile și durerile, ca și mugurii și rana începe să se vindece.
 32. Vindecă fără alt pericol toate rănile, că ar fi fost făcute prin lovire sau înțepare. dacă sunt umezite de mai multe ori cu aceste picături. Se ia o cârpă, se înmoaie în ele și se acoperă rănile cu ea. Ele înlătură în scurt timp durerea, nu permit nici arsura, nici necrozarea și vindecă și rănile vechi căpătate printr-o rănire prin împușcare. Dacă există și găuri, atunci să se pulverizeze picăturile în rana care nu trebuie neapărat curățată înainte. Prin sistematica aplicare cu o cârpă umezită, vindecarea va veni curând.
 33. Ele îndepărtează toate cicatricele, chiar dacă sunt vechi, semnele rănilor si tăieturile, dacă acestea sunt umezite cu ele până la de 40 de ori. Toate rănile care sunt vindecate cu ajutorul acestor picături nu lasă cicatrice.
 34. Vindecă din temelie și toate fistulele, chiar dacă par incurabile; răul poate fi oricât de vechi.
 35. Vindecă toate rănile de pe urma arsurilor, de-or proveni de la foc, de la apă fierbinte sau de la grăsime încinsă, dacă rănile sunt umezite sistematic. Nu se formează nici bășici, fierbințeala este trasă afară, chiar și bășicile purulente sunt vindecate complet.
 36. Servesc contra umflăturilor și vânătăilor, chiar dacă provin dintr-o lovitură sau bătaie.
 37. Dacă cineva nu poate să mănânce cu poftă, îi readuc gustul pierdut.
 38. În anemie puternică, readuc și culoarea pierdută, dacă sunt luate o vreme dimineața. Curăță sângele și formează unul nou, îi stimulează și circulația.
 39. Durerile reumatice din mădulare sunt îndepărtate, dacă se iau picături dimineața și seara și se pun cârpe umede pe locurile dureroase.
 40. Ele vindecă mâinile și picioarele înghețate, chiar dacă ar exista răni deschise. Cit se poate de des, însă mai cu seamă noaptea, să se aplice cârpe umezite cu aceste picături.
 41. Pe bătături să se pună un mic tampon umezit cu aceste picături, iar locul suferind să se țină mereu umed. După trei zile vor cădea de la sine sau vor putea fi îndepărtate fără durere.
 42. Dacă sunt înghițite, vindecă și mușcăturile câinilor turbați și ale altor animale, căci tămăduiesc tot și distrug toate otrăvurile. Să se aplice și o cârpă umedă pe răni.
 43. În caz de ciumă sau alte boli contagioase este bine dacă se ia în timpul zilei de mai multe ori din aceste picături, căci ele vindecă buboaiele și pustulele de ciumă, chiar dacă s-ar afla deja în gât.
 44. Cine nu poate dormi bine noaptea să ia din aceste picături înainte să se ducă la culcare. În caz de insomnie nervoasă, să se pună pe inimă o cârpă umezită cu picături diluate.
 45. Un om beat poate fi trezit pe loc din beție cu două linguri de picături.
 46. Cine ia zilnic aceste picături dimineața și seara n-are nevoie de altă doctorie, căci ele fortifică trupul, împrospătează nervii și sângele, înlătură tremurul mâinilor și al picioarelor. Pe scurt, gonesc absolut toate bolile. Trupul rămâne viguros, obrazul tânăr și frumos.
Citește și:   Un excelent Amestec de Ceaiuri pentru masa de familie

Important: Toate cantitățile indicate ar trebui diluate cu ceai de plante sau apă.

Din punctele Manuscrisului vechi” enumerate mai sus reiese marea si minunata putere tămăduitoare a acestei compoziții de plante. Se poate spune pe drept cuvânt ca abia dacă mai există vreo boală la care ierburile suedeze să nu ajute: în orice caz, ele sunt considerate drept bază pentru orice tratament.

MODURI DE FOLOSIRE

Intern: Profilactic se ia după indicația „Manuscrisului vechi” dimineața și seara câte 1 linguriță diluată. În caz de indispoziție de orice fel se pot lua 3 lin- gurițe diluate. În bolile maligne se iau 2-3 linguri pe zi după cum urmează: Câte 1 lingură se bea diluată cu 1/8 litru de ceai de plante, distribuite fiind 1/2 oră înainte și 1/2 oră după fiecare masă.

Compresă cu ierburi suedeze: In funcție de mărimea locului se ia o bucată mai mică sau mai mare de vată sau celofibră, se umezește cu bitter suedez și se aplică pe locul care trebuie tratat și care a fost uns și frecat în prealabil cu untură de porc sau alifie de filimică. Se pune deasupra o bucată de plastic ceva mai mare ca să nu se păteze rufele. Abia apoi se leagă cu o bucată de pânză sau se înfășoară cu un pansament. Compresa se lasă, în funcție de boală, să-și facă efect între 2 și 4 ore. Dacă pacientul suportă, compresa se poate ține și peste noapte. După îndepărtarea ei se pudrează pielea. Dacă se ivesc totuși iritații ale pielii la persoanele sensibile, atunci compresele trebuie folosite timp mai scurt sau trebuie renunțat la ele pentru o vreme. Persoanele alergice trebuie să renunțe la bucata de plastic și să lege deasupra numai o pânză. Să nu se uite în nici un caz ungerea pielii cu grăsime! Dacă a apărut deja o erupție care stârnește mâncărimi, să fie tratată eventual cu alifie de filimică.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.