Măcrișul iepurelui (Oxalis acetosella)

1
Măcrișul iepurelui (Oxalis acetosella) macriș-de-pădure, macrișul-caprei, măcriș-păsăresc, măcrișor-tri-foios, măcrișul-cucului, pita-cucului, trifoiu-acru
-Anunț-

Este denumit în limbajul popular macriș-de-pădure, macrișul-caprei, măcriș-păsăresc, măcrișor-tri-foios, măcrișul-cucului, pita-cucului, trifoiu-acru.

Măcrișul-iepurelui acoperă solul pretutindeni În pădurile noastre de foioase i conifere cu un covor de frunze de un verde deschis, presărat cu flori albe, delicate. Priveliștea sa este extrem de plăcută ochilor. Când merg să culeg ciuperci, mi se întâmplă uneori să mă aplec după o frunză și sa o mănânc. Florile le adun în cantități mai mici pentru un amestec de ceaiuri.

Măcrișul-iepurelui nu se usucă, ci se întrebuințează doar în stare proaspătă. El înlătură pirozisul (arsurile la stomac) si tulburările hepatice și digestive ușoare. Pentru aceste indispoziții, el se bea sub formă de ceai răcit în prealabil, în porții de câte 2 cești pe zi. Contra icterului, a nefritei, a erupților cutanate și a viermilor, doza respectivă se bea caldă.

Medicina populară recomandă sucul proaspăt stors pentru cancerul incipient la stomac, tumorile și ulcerațiile canceroase interne si externe. Sucul proaspăt se obține cu ajutorul storcătorului electric de uz casnic. Se iau 3-5 picături o dată pe oră, diluate în apă sau ceai de plante. Pe ulcerațiile canceroase externe sucul proaspăt stors se unge direct.

În parkinsonism (boala lui Parkinson), sucul se prescrie în doza de 3-5 picături pe oră, luate într-o infuzie de coada-șoricelului, iar extern se folosește pentru fricționarea șirei spinării. Diluarea și dozarea trebuie respectate cu strictețe atât la cancere de stomac, ulcerații și tumori, cât și la boala lui Parkinson.

MODURI DE FOLOSIRE

Prepararea ceaiului: Se opărește 1 lingură de frunze proaspete cu 1/2 litru de apă și se lasă să stea puțin.

Citește și:   Detoxifierea organismului cu ajutorul plantelor medicinale: mit sau realitate?

Suc proaspăt: Se spală frunzele și se storc cu ajutorul storcătorului electric de uz casnic.

Sursa: Maria Treben – Sanatate din farmacia Domnului
Foto: Freepik

- Anunț -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.