Inima trebuie antrenată

2
inima,antrenare,Activitatea inimii,vasele sanguine,circulatia sangelui,
-Anunț-

Activitatea inimii și starea vaselor sanguine se schimbă mereu. Modificări deosebite și pronunțate survin în cazul muncii fizice intense. După cum arătat, munca fizică și orice mışcare intensifică circulația sângelui: la inimă ajunge mai mult sânge prin vene, iar din inimă este împins mai mult sânge in artere. Inima începe să se contracte mai puternic și mai frecvent.

În cazul muncii fizice intense sau în timpul întrecerilor sportive, cantitatea de sânge care trece prin inimă într-un minut se poate mări de la 4-5 l, cât este în repaus, până la 30-40 l. Supraîncărcarea inimii este vătămătoare, căci în acest caz cavitătile sale se dilată peste măsură și poate apărea o dilatare inutilă și nocivă a inimii. Dar nu este mai puțin vătămătoare nici solicitarea insuficientă a inimii, când muschiul cardiac se dezvoltă slab. Fiecare om este interesat ca inima sa să fie antrenată în mod adecvat.

Multe realizări în muncă și sport depind intr-o măsură însemnată de starea bună a inimii.

Forța de contracție a inimii antrenate se poate mări de câteva ori în cazul unei solicitări intense, în timp ce inima neantrenată nu se poate adapta atât de bine la munca în conditii variate.

De asemenea este important de notat următorul lucru. Creşterea activității inimii antrenate are loc îndeosebi pe seama unor contractii mai ample, pe când a inimii neantrenate pe seama accelerării accentuate a bătăilor cardiace. Se înțelege că în al doilea caz se creează condiții mai puțin favorabile pentru odihna muşchiului inimii, deoarece se scurtează mult pauza dintre contracțiile cardiace.

Din toate acestea se vede cât este de important să veghem ca inima să fie bine antrenată. La aceasta contribuie munca fizică, un mod de viață plin de mişcare, educația fizică și sportul.

- Anunț -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.