Imunoterapia – Tratamentul cancerului

0
-Anunț-

A patra armă și cea mai nou utilizată în tratamentul tumorilor maligne, este un domeniu în permanentă dezvoltare, căutând cele mai noi și mai valoroase metode de creștere a apărării organismului. Cunoscând rolul sistemului imunologic al gazdei față de creșterea anormală tumorală, au fost propuse metode menite să întărească posibilitatea de reacție pozitivă a organismului.

Alături de chimioterapie, imunoterapia face parte din metodele de tratament pe cale generală, care se adresează, mai ales, tendinței de progresiune a bolii. Imunoterapia are un principiu și anume: pentru realizarea succeselor terapeutice prin metode imunologice, este necesar ca numărul de celule tumorale să fie cât mai mic. De aceea, imunoterapia se asociază de obicei, după extirparea chirurgicală a tumorii și după alte metode locale sau generale de micșorare a tumorii, radio- și chimioterapia).

În concluzie, tratamentul cancerului trebuie să fie complex, realizat de specialiști și adaptat tipului tumoral și momentului evolutiv al bolii, precum și particularităților individuale ale bolnavului. Tratamentul este cel mai adesea lung și bolnavul tratat rămâne sub controlul permanent, periodic al echipei de specialiști care l-a tratat.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.