Gustarile seci

Noile produse alimentare fulgii de porumb şi de ovăz, floricelele, orezul prăjit pe plita -se numesec gustări seci. Ele constituie concentrate ale substantelor nutritive continute in cerealele respective si nu necesită o prelucrare culinară. In aceste produse, apa se găseşte in cantităti mici, abia 3-4%, și de aceea valoarea lor nutritiva este mult mai mare decit a painii.

Fulgii de cereale şi grăuntele prăjite pe plită constituie produse ieftine, nutritive si gustoase. Ele trebuie să-şi găsească o largă intrebuintare în alimentatie şi vor uşura mult munca gospodinei. Prin asocierea lor cu diverse alte produse alimentare se pot obtine preparate foarte hrănitoare pentru copii şi adulti. Gustările seci posedă proprietăti gustative şi nutritive deosebit de ridicate în asociatie cu laptele, smantina, frişca, chisălita, compoturile, sucurile de fructe. Ele pot fi întrebuintate in supă şi bulion, in locul pesmetilor, ca si in calitate de semifabricate pentru budinci, biscuiti, prajituri şi torturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here