Gripa

0
Gripa
-Anunț-

Bronșita este cel mai frecvent sindrom (mănunchi de simptome) întâlnit în gripă, infecție generală dată de virusuri localizate în aparatul respirator.

Tipul cel mai des întâlnit de „răceală“, gripa este contagioasă, apărând izolat, dar de obicei în epidemi. Manifestată prin forme variate (simple guturaiuri, rinofaringite, laringite, traheite, bronşite sau combinații de tipul rino-faringo-laringo-traheo-bronşitei, complicabile cu pneumonii, inflamarea alveolelor pulmonare), gripa nu are tratament specific. Antibioticele nu au nici o eficacitate, decât în caz de complicații (infecţii cu germeni sensibili la antibiotice).

Tratamentul este cel menționat la traheite și bronşite: picături dezinfectante în nas, gargară dezinfectantă, sugerea tabletelor de faringosept, aspirină (3-4 tablete pe zi), piremidon sau paracetamol (4-5 tablete pe zi), calmante ale tusei (codenal, tusan, calmotusin), expectorante (sirop expectorant, trecid, ceai pectoral, bromhexin), comprese calde, cataplasme cu muştar, 2-3 tablete de vitamină C pe zi. Cind simptomele nu cedează după câteva zile sau se agravează, se va apela la medic, deoarece există posibilitatea unei complicații.

Se recomandă evitarea contactului cu persoanele bolnave, evitarea aglomeraţiilor în perioade de epidemii, evitarea expunerii neraționale la frig și umezeală; vaccinarea antigripală a dat unele rezultate.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.