Gimnastica la indivizii adulți și în vârstă

0
Gimnastica la indivizii adulți și în vârstă
-Anunț-

Adesea oameniicare în tinerețe s-au ocupat cu gimnastica renunță la ea la vârsta de 40-50 de ani. Printre altele, tocmai în această perioadă gimnastica are o foarte mare însemnătate pentru întărirea sănătății și prelungeşte durata vieții active, creatoare.

De ce devin mişcările mai lente și mai stângace la oamenii în vârstă?

Cauza principală a acestui lucru nu este atât îmbătrânirea mușchilor, oaselor și ligamentelor, cât mai ales lipsa exercițiilor, a mişcărilor la mulți oameni în vârstă. Din această cauză se înrăutățește dirijarea mișcărilor de către segmentele superioare ale sistemului nervos central. Gimnastica sistematică, executată după o metodă specială  pentru oamenii în vârstă, are o influență favorabilă asupra inimii, vaselor sanguine și sistemului nervos, ameliorează metabolismul, scade greutatea corpului la cei care au tendință la obezitate, corectează ținuta corpului și mersul, creeaza o dispoziție vioaie și mărește capacitatea de muncă.

La oamenii în vârstă gimnastica, are o importanță deosebită deoarece îmbunătățește activitatea segmentelor superioare ale sistemului nervos, constituie o măsură eficientă în lupta împotriva atrofiei și slăbirii mușchilor puțin activi în condiții obișnuite, favorizează circulația sângelui și limfei, îmbunătățește respirația și metabolismul.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.