Gimnastica la indivizii adulți și în vârstă

0
Gimnastica la indivizii adulți și în vârstă

Adesea oameniicare în tinerețe s-au ocupat cu gimnastica renunță la ea la vârsta de 40-50 de ani. Printre altele, tocmai în această perioadă gimnastica are o foarte mare însemnătate pentru întărirea sănătății și prelungeşte durata vieții active, creatoare.

De ce devin mişcările mai lente și mai stângace la oamenii în vârstă?

Cauza principală a acestui lucru nu este atât îmbătrânirea mușchilor, oaselor și ligamentelor, cât mai ales lipsa exercițiilor, a mişcărilor la mulți oameni în vârstă. Din această cauză se înrăutățește dirijarea mișcărilor de către segmentele superioare ale sistemului nervos central. Gimnastica sistematică, executată după o metodă specială  pentru oamenii în vârstă, are o influență favorabilă asupra inimii, vaselor sanguine și sistemului nervos, ameliorează metabolismul, scade greutatea corpului la cei care au tendință la obezitate, corectează ținuta corpului și mersul, creeaza o dispoziție vioaie și mărește capacitatea de muncă.

La oamenii în vârstă gimnastica, are o importanță deosebită deoarece îmbunătățește activitatea segmentelor superioare ale sistemului nervos, constituie o măsură eficientă în lupta împotriva atrofiei și slăbirii mușchilor puțin activi în condiții obișnuite, favorizează circulația sângelui și limfei, îmbunătățește respirația și metabolismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here