Frumusețea în sărbătoare

0
-Anunț-

Clipele de fericire pe care le vom petrece alături de cei dragi cu ocazia unor evenimente fericite, nu pot fi desprinse de dorința firească de a fi mai frumoase, de a avea e înfățișare mai plăcută.

Pentru împlinirea acestui scop trebuie să luam o serie de măsuri menite să înlăture unele oboseli, pungile de la ochi, iritația tenului. Obținerea unei epiderme catifelate atât în anul tenului gras, si în cazul celui uscat, se poate îndeplini prin doua metode, care aplicate cu câteva ore înainte dau rezultate excelente

Tenul uscat, deshidratat sau normal va fi îngrijit după cum urmează:

va fi curățat cu o emulsie demachiantă, după care vor fi aplicate comprese călduțe îmbibate cu infuzie de mușețel sau se va expune obrazul deasupra unui vas în care s-a fiert lapte. După 10 minute se îndepărtează compresele, se unge pielea cu o cremă grasă și apoi se execută câteva mișcări de masaj facial timp de 5-7 minute. Se aplică pe obraz și gât o mască cu gălbenuș de ou și se stă timp de 15-20 de minute în poziție întinsă, pe pat, într-o stare de relaxare completă. După scoaterea măștii cu apă călduță, se aplică o compresă cu apă rece, se unge din nou pielea cu o cremă semi-grasă sau cold cremă și se fardează după dorință.

Tenul gras va fi îngrijit după același sistem, cu deosebirea că se va face curățarea cu apă și săpun sau cu o emulsie destinată tenului gras, iar masca va fi astringentă sau de drojdie de bere amestecată cu miere de albine și zeamă de lămâie. Dacă tenul prezintă pori dilatați și este excesiv de gras, după scoaterea măștii vor fi aplicate două comprese muiate în soluție de alaun 2%.

Citește și:   Evitați apariția bărbiei duble

În cazul în care obișnuiți să vă adresați cosmeticienei pentru curățarea obrazului, nu faceți acest lucru în ultima clipă, ci cu 2-3 zile înainte.

O predispoziție seboreică a epidermei face să apară punctele negre care trebuie îndepărtate în mod regulat. Această operație va fi făcută cu câteva zile înainte, pentru ca pielea să se liniștească, iar eventualele iritații să aibă timp să dispară. Stoarcerea punctelor negre se va face numai după ce obrazul a fost expus la aburi sau masat cu puțin ulei, călduț. Punctele care rezistă vor fi lăsate, deoarece există riscul să rămână semne inestetice care nu pot fi îndepărtate.

Atenție la pungile de sub ochi și la cearcăne! În afară de compresele cu infuzie de tei, albăstrele sau mușețel, care vor fi aplicate timp de câteva zile la rând, este necesar să se învețe odihna, respectându-se și orele de somn.

Numai în felul acesta se va putea obține o expresie întinerită și destinsă.

Mâinile. Albirea mâinilor se poate obține frecându-le în fiecare seară de la vârful degetelor până la încheietură, folosind în acest scop o cremă de albit.

Mâinile pătate vor fi fricționate cu un rest de coaje de lămâie sau cu apă oxigenată. Albirea de moment se poate realiza ridicând mâinile deasupra capului și rămânând în această poziție timp de 1-2 minute. Lacul pentru unghii va fi în perfectă armonie cu rujul și îmbrăcămintea.

Destinderea este un mijloc excelent pentru înfrumusețare. După o zi agitată, 10-15 minute de relaxare sunt extrem de reconfortante pentru organism. În acest scop cea mai recomandabilă este întinderea pe pat cu picioarele sprijinite de o pernă, cu comprese pe ochi, într-o cameră bine aerisită, în semiîntuneric, cu gândul numai la plăcerea serii ce urmează să fie petrecută.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.