Folosirea produselor naturale ale stupului în alimentația rațională, în profilaxia și terapia unor afecțiuni

0
Folosirea produselor naturale ale stupului în alimentația rațională, în profilaxia și terapia unor afecțiuni
-Anunț-

Preparate vitalizante și cosmetice

Mierea, polenul, păstura, ceara, lăptișorul de matcă, propolisul, veninul de albine recent, apilarnilul sunt produse ale stupului. Pe baza fundamentăriilor științifice, în prezent au depășit utilizările tradiționale terapeutice, intrând astfel într-o etapă nouă. În ultimii 30 de ani a luat naștere o activitate specifică, de sine stătătoare, cunoscută ca apiterapie, preocupată de valorificarea resurselor naturale, în scopul ocrotirii sănătății omului.

Miere Manuka

Studiată, analizată și sintetizată sub raportul apiculturii, al botanicii, al chimiei, al microbiologiei, al farmacologiei, utilizarea produselor stupului în menținerea sănătății și pentru înlăturarea unor afecțiuni ale omului, apiterapia tinde să devină un domeniu specific de activitate, distinct de disciplinele care au generat-o. În consecință, în prezent, s-a încetățenit din ce în ce mai mult conceptul de apiterapie, adică terapie cu ajutorul produselor apicole, al principiilor active pe care le conțin acestea. Există și o tendință actuală de aplicare a apiprofilaziei, ca metodă eficientă de prevenire a unor afecțiuni ale organismului uman.

Într-adevăr, este mai ușor să se prevină apariția unor boli și să se protejeze sănătatea omului printr-un consum zilnic, constant de produse apicole, care să ajute la potențarea factorilor naturali de apărare din organismul individual, decât să se combată o boală instalată. În ultimul timp a crescut interesul populației și, în mod particular, al oamenilor bolnavi, pentru produsele apicole. Totodată s-a constatat că mierea, ceara, polenul, propolisul, veninul de albine, lăptișorul de matcă și apilarnilul sunt utilizate independent sau în asocierea cu produse farmaceutice în prevenirea și vindecarea unor boli. Pe de altă parte, spre deosebire de plantele medicinale și de alte remedii și substanțe de medicație, s-a stabilit că produsele apiterapeutice sunt în general lipsite de nocivitate, dat fiind discernământul instinctual al albinei de a culege substanțe naturale nevătămătoare.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.