Evitați apariția bărbiei duble

0
-Anunț-

Un neajuns care-și face apariția în special după ce s-a depășit vârsta de 40 de ani, este bărbia dublă. Sunt multe persoane care nu-și dau seama imediat de acest lucru. Dacă vor încerca însă să se privească într-o oglindă puțin într-o parte cu capul aplecat în piept, vor observa cu consternare o cută nedorită care delimitează bărbia în două, în afară de depozitele de grăsime care se formează chiar la persoanele nu prea grase.

În această porțiune mușchii își pierd de timpuriu din tonicitate și elasticitate, iar pielea se brăzdează mai repede decât pe pomeți și chiar se lasă.

Ținând seama de toate aceste considerente, reiese clar că nu trebuie să se aștepte formarea bărbiei duble, ci trebuie luate măsuri preventive. În cazul în care aceasta a apărut, măsurile curative se impun de urgență. Preventiv și curativ vor fi făcute mișcări de masaj și de gimnastică pentru întărirea mușchilor, stimularea circulației sângelui, preîntâmpinarea apariției depozitului de grimase și a cutelor laterale.

Se tapotează energic sub bărbie și de-a lungul maxilarelor cu partea de deasupra degetelor strânse și întinse (alternativ cu ambele mâini). Se vor executa ciupituri repezi sub bărbie și de-a lungul maxilarelor, insistându-se asupra cutelor laterale. Mișcarea se execută apucând ușor pielea intre degetul mare și mijlociu. Se cuprinde bărbia intre degetul mijlociu și arătător (foarfeca bărbiei alunecând de-a lungul maxilarelor). Se execută alternativ cu ambele mâini pornind din mijlocul bărbiei. Recomandate sunt compresele care se fac împăturind o fișic îngustă de pânză, înmuiată în prealabil în apă rece, stoarsă bine, care se ține întinsă cu ambele mâini și cu care se lovește bărbia de 15-20 de ori.

Citește și:   Cosmetica - Mereu frumoase

Dacă există depozite de grăsime se poate adăuga în apa rece puțină sare de bucătărie. În cazul în care pielea este excesiv de uscată și ridată, este indicat ca fâșia, pe porțiunea din mijloc, să fie îmbibată cu ulei de măsline, apoi se leagă deasupra capului și se păstrează astfel toată noaptea.

Din exercițiile de gimnastică destinate acestui scop, amintim aruncarea capului spre spate ținând dinții încleștați, exercițiu care poate fi executat de câteva ori pe zi, mai ales dacă se depune o muncă ce obligă să se stea cu capul aplecat în față. Vor executate cu capul mișcări de rotire în ambele sensuri.

În timpul mersului pe stradă se va ține capul astfel, incit să se privească înainte și nu în jos, spre picioare. Pielea pe această porțiune va beneficia de aceleași îngrijiri ca și obrazul, adică curățarea, aplicarea cremelor, a măștilor vor fi efectuate cu aceeași rigurozitate. Subliniem acest lucru, deoarece există tendința de neglijare a porțiunii de sub bărbie.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.