Diabetul zaharat

0
Diabetul zaharat
-Anunț-

Diabetul se extinde în zilele noastre devenind o boală care ocupă primul loc alături de infarctul miocardic și de cancer. Hrana excesivă și nesănătoasă a multor oameni, mai cu seamă a copiilor, este în majoritatea cazurilor cauza acestei boli. Prin urmare, nu numai adulții sunt diabetici, ci, din păcate, există deja foarte mulți copii- care suferă de o boală a pancreasului și deci de zahăr. Asta înseamnă pentru ei să stea departe de toate bucuriile copilăriei, să țină regim sever, să-și facă de două ori pe zi injecții cu insulină și să fie încă de la vârsta fragedă cu un picior în groapă. Numeroasele boli ale timpului nostru ne arată că bunăstarea nu ne priește întotdeauna. Trebuie să mai tăiem din porții, să reducem masa prea îmbelșugată. În preajma marilor sărbători, care se întind pe o perioadă de două zile, se pot observa oameni care cumpără alimente în asemenea cantități, de parcă ar trebui să hrănească un regiment întreg.

Aș vrea acum să încerc să indic pentru toți diabeticii leacuri care stimulează pancreasul și înlătură deci cauza de apariție a diabetului zaharat. Marele medic naturist elvețian Künzle spune: ,Diabetul zaharat se poate îndepărta destul de rapid cu următoarele plante: 3 părți mărțișor (cerențel; Geum alpina), câte 1 parte frunze de mur și afin, 3 părți sclipeți (Potentilla aurea), 2 părți coji (teci) uscate de fasole verde.” Se pune 1 linguriță cu vârf din acest amestec la 1/4 litru de apă, se opărește și se lasă 3 minute în repaos; cantitatea zilnică: 11/2-2 litri.

Efectul curativ al frunzelor de afin depinde de colectarea lor corectă. Ele au voie să fie culese numai înainte de coacerea fructelor. Ele sunt, adunate la timpul potrivit, un leac experimentat clinic în diabet. Este dovedit că mirtilina conținută de frunza de afin înainte de coacerea fructelor nu numai că scade glicemia (nivelul zahărului în sânge), ci poate să înlăture boala complet. Mirtilina frunzelor de afin se numește, pe drept cuvânt, insulină vegetală”. În ciuda acestor proprietăți extraordinare ale frunzelor de afin, tratamentul curativ cu acest ceai nu are voie să fie făcut decât sub controlul medicului. Supravegherea medicală trebuie să aibă loc în orice caz.

Citește și:   Legătura dintre plantele medicinale și sănătatea mintală: ce spune știința?

Şi țelina poate fi recomandată pentru scăderea conținutului de zahăr. Un leac vechi popular este și sucul crud al verzei acre, ca și consumul zilnic al morcovilor proaspeți; dar și ceapa și usturoiul puse pe pâine contribuie la diminuarea zahărului.

Un alt remediu popular: 4 linguri de frunze de afin (culese înainte de coacerea fructelor!) se lasă la macerat în 2 litri de apă rece; se fierbe până scade la jumătate; se ia de 3 ori pe zi câte 1 ceașcă. Și urzicile au o influență destul de bună asupra pancreasului. De aceea, ele scad și conținutul de zahăr. In acest caz se folosește extractul de urzici care se procură din farmacii homeopatice, drogherii și magazine specializate în alimente naturale bogate în vitamine.

Întrucât rădăcina de obligeană vindecă aproape toate afecțiunile pancreasului, ajută și în diabet. Se lasă 1 ceașcă cu apă rece pe timpul nopții cu 1 linguriță rasă de rădăcină de obligeană, se încălzește ușor a doua zi, se filtrează și se bea câte 1 înghițitură înainte și după fiecare masă, adică 6 înghițituri pe zi. Aceste 6 înghițituri vor fi resimțite de către fiecare diabetic ca binefăcătoare.

Frunzele și mlădițele de soc sunt și ele indicate sub formă de ceai în diabet. Doar socul este una dintre plantele cele mai vechi din medicina populară.

La începutul primăverii, când păpădia își face apariția pe ogoare și câmpii, trebuie tăiată până la rădăcină, spălată bine și folosită la prima salată Atunci se vede că există unele cu tulpină verde ca iarba și altele cu ea gălbui-lăptoasă. Cea gălbuie este mai gustoasă și mai fragedă. Diabeticii ar trebui să mănânce primăvara zilnic această salată de păpădie, atât la prânz cât și seara. Apoi, la sfârșitul lui aprilie și la începutul lui mai, când păpădia este în plină floare, a venit vremea pentru orice diabetic de a-și reduce conținutul de zahăr printr-o cură de 4 săptămâni. Se culeg tulpinile cu flori cu tot și se spală, abia apoi se aruncă florile. 10-15 tulpini de păpădie pe zi pot produce o scădere totală a nivelului zahărului în sînge. Tulpinile au la început un gust puțin amărui, care dispare însă mai târziu.

Şi viscul are o influență dintre cele mai bune asupra pancreasului, așa încît dia- betul iși pierde cauza apariției printr-un consum continuu de ceai. Viscul se lasă în apă rece peste noapte. La început se iau 3 cești cu apă rece și 3 lingurițe (cu vârf) de vâsc. După cîteva săptămâni se scade la 2 cești și iarăși ceva mai tîrziu la 1 ceașcă. O perioadă de timp cura se întrerupe complet, și anume primăvara, când se găsesc alte legume proaspete pentru diabetici. Vâscul are putere de leac de la începutul lui octombrie până în decembrie și în lunile martie și aprilie, deci trebuie cules în aceste intervale. Forța cea mai curativă o au plantele de pe stejari și plopi, dar și cele de pe brazi și pomi fructiferi sunt tămăduitoare. Tulpinile și frunzele se taie mărunt. Bobițele albe n-au voie să fie folosite pentru prepararea ceaiului!

Citește și:   Tratament constipație

Deoarece și mult apreciatul nostru bitter suedez influențează pancreasul în mod favorabil, ba îl poate chiar vindeca, se recomandă și aceste picături în diabet. Ele trebuie luate de 3 ori pe zi, de fiecare dată 1 linguriță plină în puțin ceai de plante. Datorită acțiunii excelente în profunzime a bitterului suedez ar fi indicată lunar și o compresă ținută timp de 4 ore pe pancreas.

Rădăcinile de cicoare se pot oferi diabeticilor drept zarzavatul de regim cel mai bun. Sunt muiate bine în apă și spălate, asemănător salatei de andive, pentru a mai tăia din gustul amărui. De altfel, ceaiul din flori și tulpini de cicoare se folosește cu succes și în caz de obezitate. Se beau zilnic 2 cești din această infuzie. Sucul presat din castraveții proaspeți scade conținutul zahărului din sînge și este de aceea foarte indicat. Rădăcina-neagră este și ea o legumă dietetică excelentă, asemănătoare sparanghelului. Datorită conținutului scăzut de hidrați de carbon, atât sparanghelul cât și rădăcina-neagră sunt o mâncare foarte bună pentru diabetici. Pot fi oferite cu grăsime și pesmet de pine albă fără ca să dăuneze bolnavului. Rădăcina-neagră este cultivatăîn grădini pentru a fi folosită la gătit și nu este identică cu cea care crește sălbatic, numită și tătăneasă sau iarba-lui-Tatin.

Şi prazul verde este excelent pentru diabetici. Tăiat mărunt până la capetele frun- zelor, el se pune zilnic la cină pe piine și se mănîncă. Și la prânz se recomandă salata de praz.

O băutură foarte gustoasă și sănătoasă: Peste 500 grame de praz tăiat până la vârfurile verzi se toarnă 0,7 litri de vin alb sec și se lasă 24 de ore acoperit. Se filtreaza și lichidul se toarnă în sticle. Se bea dimineața și seara câte o gură. Resturile pot fi puse pe pâine și mâncate.

Citește și:   Hemangiomul

Un medic practician din Austria superioară a ajutat o diabetică prin următoarea rețetă: Se zdrobesc 3 căpățîni mari de usturoi, se introduc într-o sticlă de 1 litru care se umple apoi cu rachiu de secară și se lasă să stea 10-14 zile. In fiecare zi înainte de micul dejun se ia 1 linguriță plină din acest macerat.

În aprilie 1977 am primit un telefon de la o doamnă din Viena care mi-a povestit căeste de 30 de ani bolnavă de diabet. M-a rugat s-o ajut. l-am indicat procedeele de mai sus cu diverse plante. S-a luat exact după sfaturile mele din broșură. La începutul lui august mi-a comunicat bucuroasă că din analizele medicale au rezultat valori normale de zahăr. La sfirșitul lui septembrie 1977 am tinut o prelegere în parohia Hasenleiten din Viena. În timpul discursului, această doamnă a cerut să vorbească și a relatat: „Am fost 30 de ani bolnavă de diabet. Am urmat sfaturile doamnei Treben si am acum din august nivel normal de zahăr.” A fost aplaudată furtunos de public.

O cunoștință din Gundelfingen/Bavaria scrie: Un cunoscut apropiat a fost bolnav de diabet ani de-a rîndul și avea zilnic nevoie de injecții. Acum a reușit cu ajutorul ceaiurilor și plantelor din broșura dumneavoastră ca zahărul să-i scadă. Se află, bineînțeles, sub control medical curent. Doctorul a fost mirat de scăderea zahărului.”

Un inginer din Viena avea valoarea zahărului în sânge de 280. A urmat sfaturile indicate în „Farmacia Domnului“. La un control medical ulterior s-a constatat că zahărul a scăzut la 130.

Întrebuințarea tuturor acestor plante de leac ca și a legumelor dietetice este încununată de succes firește doar în cazul în care se trăiește exact după regimul alimentar díabetic prescris.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.