Îndepărtarea parului de prisos se face fie cu ajutorul unor depilatoare chimice, fie mecanice, prin smulgere. Aceste depilatoare sunt alcătuite pe bază de sulfuri (de stronțiu, calciu sau bariu) si au în compoziție, de la caz la caz, amidon sau talc. Iată câteva formule: a) sulfură de stronțiu 50 g. amidon de grâu 50 g; b) sulfură de calciu 20 s, sulfură de stronțiu 30 g, amidon de grâu. 30 g, tale 20 g; c) sulfura do bariu 50 g, amidon de porumb 50 g.
Prezentate sub formă de prafuri, aceste depilatoare chimice se amesteca cu apa, formându-se o pastă care, întinsă pe piele, dizolvă părul de pe aceasta.
Aceste depilatoare se vor folosi pentru depilarea părului de pe brațe și picioare și mai puțin de pe față, deoarece în această regiune pielea este mai sensibilă.
Pentru restabilirea reacției acide, pielea va fi spălată cu apă acidulată (cu oțet sau sare de lămâie), după care se va unge cu o cremă de zi și se va pudra.
Din depilatoarele mecanice cel mai des folosit este depilatorul pe bază de rășini (preparat din 500 g colofoniu și 125 g ceară de albine). Amestecul se topește la foc mic, apoi se lasă să se răcească până când, aplicându-l de probă pe mină, nu frige. Cu ajutorul unei pensule se întind fâșii longitudinale din acest amestec în direcția creșterii părului (de exemplu de la genunchi înspre glezne). Lăsăm să se răcească puțin, apoi ridicăm fâșia în sens contrar aplicării (la mustață fâșiile vor fi aplicate pornindu-se de la șanțul central al buzei spre colțurile gurii).
După terminarea depilării, porțiunile tratate vor fi dezinfectate cu soluție alcoolică, apoi unse cu o cremă de zi și pudrate.
Acest depilator are avantajul că poate folosit de nenumărate ori, fără să fie costisitor, iar părul depilat crește greu (abia după 3-4 săptămâni de la aplicarea depilatorului).