De ce pielea mea se cojește și ce ar trebui să fac cu aceasta?

0
De ce pielea mea se cojește și ce ar trebui să fac cu aceasta?
-Anunț-

Arsurile solare și toate simptomele care apar odată cu acestea nu sunt doar neplăcute, ci și periculoase. În timp ce majoritatea dintre noi știm că arsurile solare ne cresc riscul de a dezvolta cancer de piele și că ar trebui evitat, se întâmplă accidente. Și, uneori, daunele rezultate apar cu efecte secundare pe care nu știm să le gestionăm. Natalie Curcio, MD, MPH, FAAD, un dermatolog certificat de bord care practică în Nashville, explică de ce pielea noastră acționează așa cum acționează atunci când suferă o arsură solară și ce putem face în legătură cu aceasta.

Ce se întâmplă cu pielea când se arde?

„O arsură solară este un tip de arsură cauzată în principal de radiațiile ultraviolete B de la soare”, spune dr. Curcio. „Apare după ce apărarea corpului este copleșită de o expunere prea mare la această lumină UV. Reacția toxică care apare este o arsură solară. ”

Dr. Curcio spune că extinderea arsurilor solare depinde de tipul de piele – persoanele cu pielea mai echitabilă prezintă un risc mai mare de arsuri solare grave – și cantitatea de expunere la razele UV pe care le-ați primit. Arsurile solare de gradul întâi pot fi roșii și dureroase la atingere, dar afectează doar epiderma, stratul cel mai exterior al pielii. Arsurile de această severitate ar trebui să se vindece în câteva zile.

O arsură solară de gradul doi este mai gravă. „Aceste arsuri solare sunt puternic roșii și fac pielea să se umfle și să se formeze vezicule”, spune dr. Curcio. „Aceasta înseamnă că dermul (un strat mai adânc de piele) și terminațiile nervoase au fost deteriorate. Acest tip de arsuri solare va dura mai mult timp pentru a se vindeca decât o arsură de gradul întâi și va fi probabil mai dureros ”.

Citește și:   Bronzați-vă, dar nu până la arsura!

Din păcate, ambele tipuri de arsuri pot începe să se dezlipească (de obicei la aproximativ trei zile după ce le susțineți). Deci, ce poți face pentru a combate acest lucru?


BIOTITUS® Arsură solară are 100% compuși naturali activi, procesați special, care acționează completându-se și potențându-se reciproc.

spray cu soluție unguent BIOTITUS®

Combinația unică și sinergia dintre ingrediente conferă următoarele proprietăți:

  • menține troficitatea, hrănește și îmbunatățește aspectul pielii;
  • asigură confortul utilizatorului;
  • hidratant, emolient;
  • calmează inflamația, pruritul și uscăciunea cutanată.

Când o arsură ia o întorsătură

Când pielea începe să se dezlipească, este un semn că organismul încearcă să scape de celulele deteriorate. Puteți utiliza multe dintre aceleași tehnici care se aplică unei arsuri solare care nu se exfoliază pentru a obține o ușurare. Dr. Curcio spune că ieșirea din soare și tratarea arsurilor solare imediat ce observați că este primul pas pentru vindecarea pielii arse de soare. „Pentru a ameliora durerea, puteți face dușuri reci sau băi și puteți lua ibuprofen sau aspirină”, spune ea. „De asemenea, cel mai bun lucru de făcut este să hidratezi zona cu un produs pe bază de aloe-vera sau soia. Hidratarea va ajuta la calmarea pielii arse de soare, dar aveți grijă să evitați cremele pe bază de petrol sau alte creme pe bază de ulei. Acestea pot prinde căldura și vă pot înrăutăți arsurile solare. În plus, nu uitați să beți apă suplimentară pentru a preveni deshidratarea ”.

Odată ce pielea începe să se dezlipească, adaugă ea, continuă să vă hidrateze pielea, ceea ce ajută la descuamarea pielii să se vindece mai repede. Asigurați-vă că aveți grijă suplimentară pentru a proteja și acoperi pielea care se curăță pe măsură ce se vindecă.

Citește și:   Bolile de origine infecțioasă ale pielii

Ce sa nu faci

Poate fi tentant să încerci să exfoliezi arsurile solare peeling în încercarea de a îndepărta pielea moartă, dar dr. Curcio spune că aceasta nu este o idee bună. „Nu vă scoateți pielea pe care o dezlipiți și evitați exfolierea activă”, spune ea. „În schimb, permiteți-i să se îndepărteze singur de corpul vostru. Peelingul se oprește de obicei când arsura s-a vindecat – aproximativ șapte zile pentru arsuri ușoare până la moderate ”.

În cele din urmă, este imperativ să practici o protecție solară eficientă în timp ce arsurile peeling se vindecă. „După ce ai suferit o arsură solară, pielea ta este mai sensibilă la daunele UV suplimentare”, spune dr. Curcio. „Purtați îmbrăcăminte de protecție care vă acoperă pielea atunci când sunteți în aer liber.”

Pe lângă acoperirea cu îmbrăcăminte, puteți căuta umbră și puteți evita orele de vârf de soare (10 AM – 4 PM) pentru a vă ajuta să evitați daunele suplimentare cauzate de soare în timp ce pielea vă vindecă. Dacă aveți grijă de acesta și evitați expunerea suplimentară la soare, arsurile ușoare până la moderate ar trebui să se vindece în aproximativ șapte zile.

Dar cea mai bună modalitate de a evita toate aceste probleme este, ați ghicit-o, evitând în primul rând arsurile solare. „Expunerea la lumina UV este cel mai prevenibil factor de risc pentru arsurile solare și pentru toate cazurile de cancer de piele”, spune dr. Curcio. „Protejați-vă pielea de acele raze nocive și amintiți-vă întotdeauna să purtați o protecție solară cu spectru larg cu un SPF 30 sau mai mare!”

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.