De ce întârzie diagnosticul în cancer?

0
De ce întârzie diagnosticul în cancer?
-Anunț-

Diagnosticul de cancer este unul din exemplele cele mai ilustrative.

Cu toate dificultățile obiective în tratamentul acestei boli grave, medicina modernă obține rezultate din ce în ce mai bune. Potrivit datelor Institutului Oncologic din București, se reușește astăzi vindecarea cancerului în 1 din 5 cazuri, iar in anumite localizări chiar în 1 din 3 cazuri sau 1 din 2 cazuri, proporție mult mai favorabilă decât în trecutul apropiat.

Condiția succesului terapeutic și obținerea celor mai bune rezultate depind însă de un diagnostic cit mai precoce al bolii, Într-o fază cit mai precoce. Numeroase studii recente aduc probe în acest sens. Astfel, În cancerul de sin, depistarea precoce și tratamentul imediat ameliorează net prognosticul acestor boli și vindecarea acestora. Din păcate însă, specialiștii au demonstrat că în ultimii ani asistăm la o stagnare în depistarea cit mai precoce a cancerului de sân. Or, există metode de depistare precoce a acestui cancer, cu condiția ca bolnava să se prezinte la timp la medic. Asemănătoare este și situația cancerului de colon și de rect (boala secolului), a cancerului gastric etc. Soarta cancerului uterin depinde numai de prezentarea timpurie a bolnavei la medic, pentru a se depista cancerul în stadiul 0 (zero), când vindecarea se obține În proporție de 100%. Există o singură condiție, ca toate femeile în cauză, între 35 și 65 de ani să se prezinte la examenul periodic de specialitate, aut de bine organizat În prezent În țara noastră.

Cu toate progresele științifice și de organizare, există încă dificultăți care trebuie învinse.

Menționăm o dificultate importantă care fine numai de pacient. În realitate, cu toate sfaturile care Sânt date pentru respectarea controlului medical periodic, există mulți indivizi care Întârzie să solicite acest ajutor medical. Mai bizar este faptul că această ezitare și întârziere sunt un act conștient și deliberat. Motivele sunt numeroase: teama de diagnosticul de cancer și prejudecata, ideea aberantă a incurabilității cancerului.

Citește și:   Simptomele bolilor digestive

Această întârziere și ezitare din partea bolnavelor continuă uneori chiar când au simptome evidente de boală.

Cei care vor citi capitolul de specialitate din această lucrare, se vor convinge de avantajele autoexpunerii și a prezentării timpurii la medic, pentru examenele de specialitate.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.