Cum se pot trata Arsurile solare?

0
Cum se pot trata Arsurile solare?
-Anunț-

Pielea vă poate arde dacă face prea mult soare fără o protecție adecvată de protecție solară și haine. Pentru a ajuta la vindecarea și calmarea pielii usturătoare, este important să începeți tratarea arsurilor solare de îndată ce o observați. Urmați sfaturile acestor dermatologi pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului.

Pielea vă poate arde dacă face prea mult soare fără o protecție adecvată de protecție solară și haine. Pentru a ajuta la vindecarea și calmarea pielii usturătoare, este important să începeți tratarea arsurilor solare de îndată ce o observați. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ieși din soare – și de preferință în interior.

Sfaturile acestor dermatologi pot ajuta la ameliorarea disconfortului:

 1. Luați frecvente băi reci sau dușuri pentru a ajuta la ameliorarea durerii. De îndată ce ieșiți din cadă sau duș, uscați-vă ușor, dar lăsați puțină apă pe piele. Apoi, aplică o cremă hidratantă pentru a ajuta la captarea apei din piele. Acest lucru poate ajuta la ușurarea uscării.
 2. Folosiți o cremă hidratantă care conține aloe vera sau soia pentru a calma pielea arsă de soare. Dacă o anumită zonă se simte deosebit de incomodă, poate doriți să aplicați o cremă de hidrocortizon pe care o puteți cumpăra fără prescripție medicală. Nu tratați arsurile solare cu produse „-caine” (cum ar fi benzocaina), deoarece acestea pot irita pielea sau pot provoca o reacție alergică.
 3. Luați în considerare administrarea de aspirină sau ibuprofen pentru a reduce orice umflare, roșeață și disconfort.
 4. Bea apă suplimentară. O arsură solară atrage lichid la suprafața pielii și la distanță de restul corpului. Consumul de apă suplimentară atunci când sunteți ars de soare ajută la prevenirea deshidratării.
 5. În cazul în care pielea are vezicule, lăsați-le să se vindece. Blisterul pielii înseamnă că aveți o arsură solară de gradul doi. Nu trebuie să scoateți veziculele, deoarece se formează vezicule pentru a vă ajuta pielea să se vindece și să vă protejeze de infecție.
 6. Aveți grijă suplimentară pentru a proteja pielea arsă de soare în timp ce se vindecă. Purtați haine care vă acoperă pielea atunci când sunteți în aer liber. Țesăturile bine țesute funcționează cel mai bine. Când țineți țesătura până la o lumină puternică, nu ar trebui să vedeți nicio lumină care trece.
Citește și:   Bolile cardiace și circulatorii - Tratament naturist

Deși poate părea o afecțiune temporară, arsurile solare – rezultatul expunerii prea mari a pielii de la razele ultraviolete (UV) ale soarelui – pot provoca leziuni de lungă durată ale pielii. Aceste daune cresc riscul unei persoane de a suferi de cancer de piele, făcându-l esențial să protejeze pielea de soare.


BIOTITUS® Arsură solară are 100% compuși naturali activi, procesați special, care acționează completându-se și potențându-se reciproc.

spray cu soluție unguent BIOTITUS®

Combinația unică și sinergia dintre ingrediente conferă următoarele proprietăți:

 • menține troficitatea, hrănește și îmbunatățește aspectul pielii;
 • asigură confortul utilizatorului;
 • hidratant, emolient;
 • calmează inflamația, pruritul și uscăciunea cutanată.

Cum să preveniți și să tratați blistere

Deși ne gândim adesea la vezicule pe picioare, aceste iritații dureroase ale pielii pot apărea oriunde pe corp, unde părțile corpului se freacă împreună sau se freacă de haine. Pentru a preveni frecare care poate duce la vezicule, dermatologii recomandă să urmați aceste sfaturi.

Deși ne gândim adesea la vezicule pe picioare, aceste iritații dureroase ale pielii pot apărea oriunde pe corp, unde părțile corpului se freacă împreună sau se freacă de haine. Din fericire, veziculele pot fi prevenite prin prevenirea frecării. Pentru a le opri înainte să apară, acordați atenție pielii dvs. și luați măsuri de precauție dacă știți că veți face multă plimbare, alergare sau altă activitate fizică.

Pentru a preveni frecare care poate duce la vezicule, dermatologii recomandă următoarele sfaturi:

 1. Protejează-ți picioarele. Pentru a preveni vezicule pe picioare, purtați șosete din nailon sau umezitoare. Dacă nu poți purta o pereche de șosete, încearcă să porți două perechi pentru a-ți proteja pielea. De asemenea, trebuie să vă asigurați că pantofii dvs. se potrivesc corect. Pantofii nu trebuie să fie prea strânși sau prea largi.
 2. Purtați îmbrăcămintea potrivită. În timpul activității fizice, purtați haine uscate, uscate. Evitați hainele din bumbac, deoarece bumbacul absorbe transpirația și umezeala, ceea ce poate duce la frecare și frecare.
 3. Luați în considerare bandaje moi. Pentru zonele cu probleme, cum ar fi picioarele sau coapsele, luați în considerare utilizarea adezivului sau a altor pansamente moi. Asigurați-vă că bandajele sunt aplicate în siguranță.
 4. Aplicați pulbere sau vaselină pe zonele cu probleme. Acest lucru ajută la reducerea frecării atunci când pielea dvs. se freacă împreună sau se freacă de haine.
 5. Opriți-vă activitatea imediat dacă aveți dureri sau disconfort sau dacă pielea devine roșie. În caz contrar, puteți obține un blister.
Citește și:   Tratamentul Hipertensiunii arteriale

Dacă primiți un blister, aveți răbdare și încercați să îl lăsați în pace. Cele mai multe vezicule se vindecă singure într-una sau două săptămâni. Nu reluați activitatea care v-a provocat veziculele până când nu s-a vindecat.

Pentru a trata un blister, dermatologii recomandă următoarele:

 1. Acoperiți blisterul. Acoperiți blisterul cu un bandaj. Aduceți în părțile laterale ale bandajului, astfel încât mijlocul bandajului să fie puțin ridicat.
 2. Folosiți căptușeala. Pentru a proteja blistere în zonele de presiune, cum ar fi partea de jos a picioarelor, utilizați căptușeală. Tăiați căptușeala într-o formă de gogoașă cu o gaură în mijloc și așezați-o în jurul blisterului. Apoi, acoperiți blisterul și căptușiți cu un bandaj.
 3. Evitați să scape sau să scurgeți un blister, deoarece acest lucru ar putea duce la infecție. Cu toate acestea, dacă blisterul este mare și foarte dureros, poate fi necesar să scurgeți blisterul pentru a reduce disconfortul. Pentru a face acest lucru, sterilizați un ac mic folosind alcool de frecare. Apoi, utilizați acul pentru a străpunge cu atenție o margine a blisterului, ceea ce va permite scurgerea unei părți din fluid.
 4. Păstrați zona curată și acoperită. Odată ce blisterul s-a scurs, spălați zona cu apă și săpun și aplicați vaselină. Nu îndepărtați „acoperișul” blisterului, deoarece aceasta va proteja pielea crudă de dedesubt, pe măsură ce se vindecă.

Pe măsură ce blisterul se vindecă, urmăriți semnele unei infecții. Dacă observați orice roșeață, puroi sau durere sau umflare crescută, faceți o programare pentru a vă consulta medicul sau un dermatolog certificat de bord.

Cum se tratează o arsură de gradul I, minoră

Deși arsurile de gradul I nu sunt la fel de grave ca arsurile de gradul superior, ele pot răni destul de mult și pot lăsa o cicatrice dacă nu sunt tratate corespunzător. Pentru a trata o arsură de gradul întâi acasă, urmați aceste sfaturi de la dermatologi.

Arsurile de gradul I sunt foarte frecvente și apar frecvent după ce cineva atinge accidental o sobă fierbinte, un ondulator sau o placă de îndreptat părul. Arsurile solare pot fi, de asemenea, o arsură de gradul I. Spre deosebire de arsurile de gradul II sau III, care sunt mai severe, arsurile de gradul I implică doar stratul superior al pielii. Dacă aveți o arsură de gradul întâi, pielea dvs. poate fi roșie și dureroasă și puteți prezenta umflături ușoare.

Citește și:   Tratamentul arsurilor solare și remedii casnice

Cele mai multe arsuri de gradul întâi pot fi tratate acasă; cu toate acestea, este important să știți ce să faceți. Deși arsurile de gradul I nu sunt la fel de grave ca arsurile de gradul superior, ele pot răni destul de mult și pot lăsa o cicatrice dacă nu sunt tratate corespunzător.

Pentru a trata o arsură de gradul întâi, dermatologii recomandă următoarele sfaturi:

 1. Răciți arsura. Scufundați imediat arsura în apă rece de la robinet sau aplicați comprese umede și reci. Faceți acest lucru timp de aproximativ 10 minute sau până când durerea dispare.
 2. Aplicați vaselină de două până la trei ori pe zi. Nu aplicați unguente, pastă de dinți sau unt pe arsură, deoarece acestea pot provoca o infecție. Nu aplicați antibiotice topice.
 3. Acoperiți arsura cu un bandaj steril, antiaderent. Dacă se formează vezicule, lăsați-i să se vindece singuri, păstrând zona acoperită. Nu scoateți blistere.
 4. Luați în considerare administrarea de medicamente pentru durere fără prescripție medicală. Acetaminofenul sau ibuprofenul pot ajuta la ameliorarea durerii și la reducerea inflamației.
 5. Protejați zona de soare. Odată ce arderea se vindecă, protejați zona de soare căutând umbră, purtând haine de protecție sau aplicând o protecție solară cu spectru larg, rezistentă la apă, cu un SPF de 30 sau mai mare. Acest lucru va ajuta la minimizarea cicatricilor, deoarece roșeața cauzată de o arsură persistă uneori săptămâni, mai ales la cei cu tonuri mai închise ale pielii.

Arsurile de gradul întâi se vindecă singure fără tratament de la medic. Cu toate acestea, dacă arsura dvs. de gradul întâi este foarte mare, dacă victima este un sugar sau o persoană în vârstă sau dacă credeți că arsura dvs. este mai severă, mergeți imediat la o cameră de urgență.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.