Cum să tratezi arsurile solare. Recomandări pentru vacanța de vară

0
Cum să tratezi arsurile solare. Recomandări pentru vacanța de vară
-Anunț-

Ah, vacanță de vară. Este timpul să lăsați în urmă treaba zilnică și (sperăm) să vă petreceți ceva timp să vă relaxați, să vă distrați cu prietenii și să fugiți de la muncă sau de la școală pentru o vreme. Este firesc ca oamenii să se deplaseze către locuri care oferă vreme caldă și adiere de mare, dar s-ar putea să nu se pregătească pentru razele ultraviolete intense (UV) care însoțesc acel peisaj de vis. Accidente de protecție solară se întâmplă, chiar și celor care sunt, de obicei, vigilenți cu privire la evitarea daunelor provocate de soare. Dar când nu luați măsurile adecvate pentru a vă proteja, este posibil să dezvoltați o arsură solară: mai ales dacă sunteți aproape de nisip sau apă, ambele reflectând razele soarelui înspre dvs., intensificând expunerea la UV.

Dacă vă îndreptați spre plajă în această vară (sau chiar doar petreceți timpul în propria curte!), Asigurați-vă că știți cum să evitați arsurile solare în primul rând – dar și ce să faceți dacă susțineți una.

Prevenirea este cel mai bun medicament

Înainte de a ajunge pe plajă, toată lumea ar trebui să aibă grijă să împacheteze nu numai protecție solară – Fundația pentru cancerul de piele recomandă utilizarea produselor cu spectru larg cu un SPF de 30 sau mai mare atunci când petreceți timp îndelungat în aer liber – ci și o pălărie, ochelari de soare și îmbrăcăminte . Protecția solară adecvată este deosebit de importantă pentru copii și adulți tineri, deoarece daunele provocate de soare sunt cumulative.

„Arsurile solare din copilărie cresc semnificativ riscul de cancer de piele mai târziu în viață”, spune Linda K. Franks, MD, un dermatolog certificat la bord care practică în New York. „Cu toate acestea, dacă ați suferit deja câteva arsuri solare, vă puteți reduce șansele de cancer de piele evitând arsurile viitoare pe celulele pielii care sunt deja vulnerabile”.

Citește și:   Anexele pielii

Prevenirea arsurilor solare în totalitate este de departe cea mai bună modalitate de a evita o afecțiune a pielii foarte enervantă și dureroasă, care crește și riscul de cancer al pielii.


BIOTITUS® Arsură solară are 100% compuși naturali activi, procesați special, care acționează completându-se și potențându-se reciproc.

spray cu soluție unguent BIOTITUS®

Combinația unică și sinergia dintre ingrediente conferă următoarele proprietăți:

  • menține troficitatea, hrănește și îmbunatățește aspectul pielii;
  • asigură confortul utilizatorului;
  • hidratant, emolient;
  • calmează inflamația, pruritul și uscăciunea cutanată.

Opriți arsurile solare

Dar dacă uitați să aplicați din nou protecție solară sau să vă lăsați accidental pălăria acasă pentru o zi? Se întâmplă – dar chiar dacă vă promiteți să faceți mai bine data viitoare, este posibil să fi primit deja o arsură solară. Potrivit Dr. Franks, identificarea timpurie a unei potențiale arsuri solare poate ajuta la diminuarea daunelor finale.

„Dacă simțiți că pielea vă arde, căutați imediat umbra”, spune ea. „Simptomele roșeață și usturime sunt dovezi că a fost declanșată o reacție inflamatorie.”

Reacția este cauzată de deteriorarea directă a celulelor pielii și a ADN-ului lor de către razele ultraviolete nocive. Dr. Franks explică faptul că, prin oprirea sau diminuarea inflamației, puteți limita deteriorarea colaterală a pielii.

„Este necesar un tratament prompt”, spune ea. „Aplicarea unei creme antiinflamatoare cu steroizi ar trebui să fie o primă linie de tratament. Medicamentele precum Advil sau Motrin, așa-numitele „antiinflamatoare nesteroidiene” sau AINS, vă vor ajuta, dar trebuie să le luați în primele câteva ore după arsuri solare. ”

În plus, asigurați-vă că evitați expunerea la soare, purtați haine largi și respirabile și rămâneți bine hidratat. Consumul de lichide suplimentare este important, deoarece arsurile atrag lichide la suprafața pielii. Este posibil să vă deshidratați în timp ce o arsură se vindecă, deoarece aceste fluide sunt extrase din alte locuri ale corpului.

Citește și:   Cum se pot trata Arsurile solare?

În următoarele câteva zile după arsuri solare, băile și dușurile reci pot ameliora iritația și durerea. Pentru a evita uscarea, nu stați în apă prea mult timp și asigurați-vă că aplicați o loțiune hidratantă pe bază de apă pe pielea încă umedă. Evitați hidratantele pe bază de petrol sau ulei, deoarece acestea pot prinde căldura și pot înrăutăți arsura.

Când apelăm la doctor

Deși medicamentele antiinflamatoare, hidratarea și hidratarea vor avea grijă treptat de majoritatea arsurilor minore, uneori daunele sunt suficient de grave pentru a merita o excursie la medic.

Severitatea si profunzimea inflamatiei cauzate de arsurile solare pot fi echivalente cu o arsura de gradul al doilea sau al treilea, spune dr. Franks. „Blisterul și deteriorarea profundă a straturilor inferioare ale pielii duc la pierderea pielii, infecții și cicatrici.”

Dacă dezvoltați vezicule, în special pe suprafețe mari, ar trebui să solicitați tratament medical de la un profesionist. De asemenea, ar trebui să vizitați medicul dacă vă simțiți tulburat, febril sau aveți frisoane după o arsură solară.

Totuși, cel mai important lucru de reținut în timpul recuperării după arsuri solare este cum să preveniți altul! Dr. Franks recomandă utilizarea unei protecții solare cu spectru larg cu un SPF de 30 sau mai mare în acest timp extra-sensibil. Desigur, aceasta ar trebui să facă parte dintr-o strategie completă de protecție solară care include acoperirea cu îmbrăcăminte și căutarea umbrei, care va ajuta la menținerea pielii protejate și confortabile în timpul vacanței de vară sau în orice alt moment.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.