Cum este construit organismul uman?

0
-Anunț-

Am socotit necesar sa-mi exprim punctul de vedere privind structura şi funcţia organismului uman, în limitele infor­maţiilor cunoscute până acum. În lumina noilor cunoştinte obţinute de către cercetările contemporane, ne putem da seama că organismul uman poate fi comparat cu un univers infinit, unde procesele vitale au o continuitate neper­cepută încă de raţiunea umană.

Corectarea unor procese vitale este posibilă numai într-o anumită măsură, deoarece de multe ori pot apărea complicaţii inimaginabile, materialul din care este construit corpul uman nefiind încă descifrat pe deplin.

Se ştie că la baza vieţii stau proteinele şi acizii nucleinici, care se găsesc în continuă interacţiune, neştiindu-se când apare funcţia unui organism viu. Un exemplu clar poate fi structura virusurilor simple, construite din două elemente: proteine şi un singur acid nucleic. Rămâne de aflat când şi cum interacţionează aceste elemente atât de simple şi care sunt relaţiile între ele astfel încât apare viaţa – funcţia.

La prima vedere pare foarte simplu, dar în esenţă este foarte complicat şi practic imposibil de înţeles. La aceste două structuri se adaugă şi alte elemente precum carbohidraţii sau sărurile minerale, care formează organisme superior organizate. Organismele unicelulare de acum pot fi comparate cu uzinele cele mai sofisticate, fără să mai luăm în calcul organismul uman, al animalelor sau al plantelor, care au o construcţie mult mai complicată, în componenţa cărora sunt incluse aproape toate elementele chimice cunoscute până acum.

Teoriile expuse până acum despre originea vieţii în lumina noilor informaţii nu pot explica îndeajuns multe aspecte şi par a fi naive. În special după descifrarea codului genetic uman  şi al altor fiinţe vii, s-a dovedit că harta fizică a genomului uman diferă foarte mult de cel al maimuţelor, ceea ce indică că aceste organisme sunt diferite şi nu sunt înrudite cum se credea până nu demult. Organismul porcului şi al oii este mult mai asemănător cu cel al omului, motiv pentru care aceste organisme sunt clonate acum de către fiinţa umană.

Citește și:   Afecțiunile ficatului

Omul practică clonarea din dorinţa de a-şi prelungi existenţa, având posibilitatea de a utiliza organele animalelor clonate pentru a-şi repara sau înlocui unele organe afectate. Când această dorinţă se va realiza atunci fiinţa umană va putea exista un timp mult mai îndelungat.

La ora actuală, pentru a ajunge la o vârstă minimă, pe care o considerăm de 65-75 de ani, când o generaţie poate să-şi asigure creşterea copiilor şi a nepoţilor săi, este necesar ca fiecare organism să se îngrijească, astfel încat să nu apară dificultăţi majore.

Iată de ce această lucrare are scopul de a explica în linii generale, pe inţelesul unui om simplu, care este construcţia organismului uman. Aceste cunostinţe îi vor ajută pe oamenii simpli să comunice medicului cu exactitate simptomele pe care le prezintă, pentru a determina afecţiunele de care suferă. Astfel, şi medicilor le va fi mai uşor să înţeleagă fenomenele apărute în organismul pacientului. Dialogul între medic şi pacient poate avea loc atunci când şi pacientul poate utiliza unii termeni medicali din cei mai simpli. Este regretabil că omul în cursul studiilor în şcoala generală primeşte informaţii prea puţine despre structura organismului uman în timpul lecţiilor de anatomie a omului, care nu permit posedarea termenilor necesari pentru a explica unele fenomene ale afecţiunilor sănătăţii fiinţei umane.

În ultimul timp în toată lumea sunt recomandate preparate naturiste, în majoritatea lor bazate pe utilizarea produselor vegetale. Sunt descrise multe reţete şi este recomandată utilizarea hranei vegetale, de parcă omul ar fi un animal ierbivor. Construcţia organismului uman este făcută că el să consume atât hrană vegetală cât şi animală. Raportul dintre aceste produse depinde de fiecare individ. Cu toate că în majoritatea cazurilor omul are tendinţa de a consuma cât mai mult şi cât mai bun, este foarte greu să fie impus un anumit regim alimentar, mai ales un regim alimentar lipsit de produse energetice. Multe din regimurile alimentare ce recomandă numai produse vegetale duc la complicaţii foarte grave, apar distrofii şi chiar decese. De asemenea nu toţi oamenii pot ţine post în aceeaşi măsură, din acest motiv în această perioadă trebuie consultat medicul.

Citește și:   Ficatul. Structură și funcție

Corpul uman are formă ovală cu cinci prelungiri: două membre superioare, două inferioare şi capul. În interiorul corpului se află tubul digestiv (ocupând cea mai mare parte a organismului), aparatul respirator (localizat în partea superioară a trupului), aparatul circulator (pompează sîngele în toate ţesuturile organismului). În partea inferioară a corpului se află aparatul de excreţie – rinichii cu toate atributele lor, şi aparatul sexual, care asigură înmulţirea organismului uman. În interiorul capului este localizat creierul – organul central de dirijare a tuturor proceselor vitale şi al comportamentului organismului uman.

Organismul uman este o construcţie foarte complicată, care probabil a fost creată undeva în univers după un anumit chip şi plasată pe TERRA în anumite regiuni. Fiinţele umane plasate pe TERRA se deosebesc după culoarea pielii şi după credinţa de neînvins, pe care o au în Dumnezeu.

Credinţa ţine societatea umană într-o anumită ordine, respectând anumite legi, pentru ca indivizii să trăiască în armonie. Apariţia unor conflicte între indivizi duce la neînţelegeri, provocând războaie între oameni şi alte dezastre, ce pot duce la sfârşitul omenirii. Odată cu globalizarea conflictele devin tot mai periculoase pentru continuărea existenţei civilizaţiei.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.