Cosmetica nu este un privilegiu al femeilor

0
Cosmetica nu este un privilegiu al femeilor
-Anunț-

Deși afirmația este adevărată, trebuie să recunoaștem totuși că nu se vorbește prea des despre cosmetica bărbaților, pentru că asemenea preocupări sunt în general mai rare la aceștia. Principala preocupare a bărbaților, legată de astfel de probleme este barba, uneori și părul. Alte îngrijiri, cum sunt cele privind obrazul, nasul sau mâinile, sunt ignorate aproape cu desăvârșire.

Unii bărbați sunt obsedați de teama cheliei și pe bună dreptate. Din păcate nu întreprind însă nimic pentru a o preveni. Este adevărat că nu întotdeauna se pot obține rezultate satisfăcătoare, dar un lucru este cert și anume că apariția cheliei poate fi întârziată. Or, nu este indiferent dacă se chelește la 30 de ani sau la 50 de ani. Bărbații trebuie să se ocupe de îngrijirea părului cu mai multă perseverență decât femeile, știut fiind faptul că acest fenomen apare numai în cazuri cu totul excepționale la femei.

Dar tratamentul căderii părului nu trebuie făcut la întâmplare, după sfaturile binevoitorilor, deoarece cauzele chelirii sunt numeroase, iar medicul este singurul competent să prescrie tratamentul corespunzător.

A păstra părul înseamnă a-l îngriji. După cum părul este gras sau uscat, metodele și substanțele folosite la spălat trebuie să difere. A îngriji deci părul înseamnă a evita apariția mătreții, a-l spăla cu șamponuri sau săpunuri de calitate bună, a-l peria dimineața și seara, eventual câteva mișcări de masaj care să activeze circulația sângelui, contribuind în mod favorabil la hrănirea firului de păr.

Comprimarea capului și a părului prin purtarea timp îndelungat a băștilor sau pălăriilor, face ca pielea capului să se asprească, să-și piardă din elasticitate, survenind un fel de asfixie care dăunează sănătății părului, iar consecințele sunt din cele mai nedorite. Tendința de a spăla părul zilnic este un procedeu greșit. Se recomandă cel mult fricționarea lui cu o loțiune tonică. Folosirea briantinei este indicată numai persoanelor cu părul extrem de uscat, cu fie rebele care trebuie gresate.

Citește și:   Ce poate rezulta din abuzul de cosmetice?

Altă problemă serioasă: rasul. Este bine ca bărbații să se rada în fiecare dimineață. Dar ce putem face ca această operație zilnică, nu tocmai plăcută să intre în reflex? Unii au rezolvat problema folosind aparatul de ras electric,

S-ar putea ca trecerea la acest procedeu să provoace în primele zile o ușoară iritare a pielii, fenomen trecător, deoarece în mod obișnuit, după rasul electric, pielea rămâne netedă, fină și catifelată.

În cazul celorlalte sisteme de ras se recomandă, mai ales dacă firele din barbă sunt aspre, să fie înmuiate, ținând pe față timp de 2-3 minute o compresă cu apă caldă, după care se aplică o cremă spumoasă, care se masează bine pe față.

Indiferent de sistemul de ras folosit, după bărbierit trebuie dezinfectată pielea cu o loțiune antiseptică. Rolul pudrei este de necontestat, cu condiția să fie aplicată cu multă discreție, ea acționând ca un emolient. Tenurile uscate, sensibile vor beneficia și de creme semigrase și grase.

Dar cosmetica bărbaților nu trebuie să se oprească aici. Pielea cu tendință spre ridare trebuie unsă cu creme antirid, punctele negre trebuie stoarse, porii dilatați vor fi închiși.

Pentru menținerea sănătății pielii, de ce n-ar respecta și bărbații una din condițiile cele mai importante și anume curățarea ei înainte de culcare, lăsând pielea să respire în voie în cursul nopții?

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.