-Anunț-
Timp de preparare:
Timp de gătire:
Gata în:
Număr porții: 6 persoane
Ingrediente
- 3 l apă
- 1 l bors
- 1 kg carne de vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1/2 telină
- 1 mână de fasole tucără
- 1/4 de varză mică
- 2 cartofi
- 2 roşi
- verdeață(mărar, pătrunjel, leustean)
- sare
Mod de preparare
Se taie carnea de vacă în bucăti potrivite și se pune la fiert într-o oală cu apă.
Când începe să fiarbă se spumuieşte de 2-3 ori. Se pune sare.
Se adauga apoi tot zarzavatul, tăiat mărunt, fasolea tucără tăiată bucăți și mai la urma varza, cartofii și roşiile sau o lingură de bulion de roșii. Se lasă să fiarbă cât trebuie, fără să se sfărâme zarzavatul.
Separat se fierbe 1 l de borş și se strecoară în oala în care fierbe zarzavatul.
Se adaugă frunze de leuștean sau de tarhon, de pătrunjel și de mărar.
Se gustă de sare, se potrivește de acru, mai adăugând la nevoie sare de lămâie dizolvată separat în apă.
Se lasa să mai dea câteva clocote.
O servim fierbinte. Poftă bună!
- Anunț -