Timp de preparare:
Timp de gătire:
Gata în:
Număr porții: 6 persoane
Ingrediente
- 2 l apă
- 1 l bors
- 1 pasăre cam de 1 kg
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ceapă
- verdeață
- sare
- 3 linguri de orez
- 1 gălbenuş
- 2 linguri de smântână
Mod de preparare
Se fierbe în apă cu sare pasărea.
După ce dă în clocot, se spumuiește și se adaugă un morcov, un pătrunjel și o ceapă mică, taiate mărunt.
Când sunt fierte, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat și se pune frunză de pătrunjel și cozi de ceapă verde taiate fin și 2-3 linguri de orez ales și spălat.
Se lasă să fiarbă orezul, se gustă de acru și se drege in castron cu un gălbenuş şi smântână.
In loc de orez se pot pune găluște și anume: se freacă o lingură de unt sau untură cu un ou bine, până se face ca o cremă.
Se pune sare și se adaugă atâta făină, cât să fie compoziția ca o smântână groasă.
Se iau cu o linguriță și se dă drumul găluştelor in ciorbă când clocoteşte.
Se fierb un sfert de oră.
O servim fierbinte. Poftă bună!