Chirurgia – Tratamentul cancerului

0
Chirurgia - Tratamentul cancerului
-Anunț-

În foarte multe localizări ale tumorilor maligne, evoluția ulterioară a bolnavului, prognosticul și șansele acestuia de supraviețuire depind de corectitudinea și radicalitatea intervenției chirurgicale. Foarte multe forme de tumori maligne operate în stadii de început se pot vindeca; în stadii mai puțin incipiente, completarea actului chirurgical cu alte metode de tratament pre și postoperatorii, obține și în aceste cazuri o proporție mare de rezultate satisfăcătoare.

De aceea trebuie combătută teama nejustificată a unor bolnavi (din fericire din ce în ce mai puțini), de intervenția chirurgicală. Amânarea opțiuni pentru operație, tergiversarea hotărârii sunt în defavoarea bolnavului, tot așa cum amânarea prezentării la medic în momentul apariției unui simptom sau al unei suspiciuni, autoliniștirea, pot să-l coste pe bolnav multe suferințe.

Tot astfel, refuzul sau amânarea actului chirurgical radical compromit perspectivele de tratament ulterior și permit progresiunea bolii în stadii mai greu de tratat.

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.