Cataracta și glaucomul

0
Cataracta și glaucomul
-Anunț-

Glaucomul nu este numai o boală a ochilor, el provine mai curând de la o dereglare a rinichilor. În cele mai multe cazuri, glaucomul merge mână-n mână cu durerile reumatice calului în părți egale ar trebui să se bea zilnic 2-3 cești, în care se pune câte 1 linguriță de bitter suedez. Pentru a se obține o însănătoșire grabnică, plantele ar trebui să fie, pe cât posibil, proaspăt culese.

În caz de cataractă se ung de mai multe ori pe zi pleoapele cu bitter suedez. Din scrisori rezultă că acest mod de întrebuințare a avut un efect bun în cataractă. Amănunte se pot citi în articolul despre rostopască.

Foarte importantă pentru glaucom este o baie de șezut cu coada-calului. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendentă mai departe ochilor. Băile de coada-calului ajută la retragerea presiunii din ochii afectați. Ea exercită din afară o in- articulare. Dintr-un amestec de urzică, ventrilică, filimică și coada-calului în părți egale ar trebui să se bea zilnic 2-3 cești, în care se pune câte 1 linguriță de bitter suedez. Pentru a se obține o însănătoșire grabnică, plantele ar trebui să fie, pe cât posibil, proaspăt culese. In caz de cataractă se ung de mai multe ori pe zi pleoapele cu bitter suedez. Din scrisori rezultă că acest mod de întrebuințare a avut un efect bun în cataractă. Amănunte se pot citi în articolul despre rostopască. Foarte importantă pentru glaucom este o baie de șezut cu coada-calului. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendentă mai departe ochilor. Băile de coada-calului ajută la retragerea presiunii din ochii afectați. Ea exercită din afară o influență atât de bună asupra rinichilor, încât adesea este înlăturată presiunea din ochii bolnavi chiar in timpul băii. Se iau 100 grame de plante uscate sau cca. 1/2 găleată, adică 21/2 litri de plante proaspete. Acestea se lasă peste noapte la macerat în apă rece; apa trebuie să acopere plantele. In ziua următoare maceratul se încălzește, se filtrează și se toarnă pește apa de baie care trebuie să aibă o temperatură potrivită. Durata băi – 20 minute. În timpul băii se adaugă din când în când apă fierbinte, pentru a păstra o temperatură constantă. Sala de baie trebuie să aibă o căldură plăcută, apa de baie să acopere regiunea renală, iar inima să fie în afara apei. Fără a se șterge, bolnavul se învelește într-un halat de baie și transpiră timp de 1 oră în patul încălzit dinainte. Această apă de baie se folosește, reîncălzită, în alte două seri.

Citește și:   Topirea substanței osoase

Cu următoarea rețetă se prepară o baie de aburi pentru ochi:

  • 20 grame de silur (buruniță-pentru- durere-de-ochi)
  • 20 grame de odolean (valeriană)
  • 20 grame de mușețel
  • 10 grame de sporici (verbină)
  • 30 grame de flori de soc

Se amestecă totul bine. 5 linguri rase de plante se opăresc cu 1/2 litru de vin alb care a fost înfierbântat până la limita de fierbere. Aburul este lăsat să acționează asupra ochilor închiși. mai bine este ca acest vin să se toarne într-o sticlă și să se pregătească de fiecare dată cu o cantitate mai mică de vin o baie proaspătă de aburi.

Pentru a fi eliberat mai repede de durerile deseori foarte neplăcute din ochi, bolnavul să-și aplice ușor pe ochii închiși o vată muiată în bitter suedez, după masa de prânz, timp de 1 oră.

Se pot face și băi de ochi cu silur, însă doar cu o infuzie foarte slabă. O înrăutățire a bolii de ochi după folosirea băilor de silur este un semn de supradozare. Se infuzează la 1 ceașcă maximum 1/2 lingurită de plante și se lasă într-un repaos foarte scurt. Recomand comprese pe ochi cu o astfel de infuzie ușoară. Ceaiul trebuie preparat însă de fiecare dată proaspăt și nu are voie să fie folosit decât o dată.

După un scurt serviciu divin ținut pentru pelerinii vestgermani într-o biserică din Austria superioară, a venit la mine o femeie radiind de bucurie și mi-a povestit că scăpase complet de glaucom datorită sfaturilor din broșura mea. O scrisoare mi-a relatat că și amestecurile de ceai indicate au avut succes la glaucom.

Foto: Freepik

- Anunț -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.