Carnea de vita si de pasare

0
Carnea de vita si de pasare

Carnea de vită şi de pasăre şi derivatele lor constituie în primul raind o sursă de proteine superioare pentru organism.

In aceste produse există cantităti mai mult sau mai putin însemnate de grăsimi, ca şi de vitamină B1, PP şi altele.

In ficatul vitelor cornute şi în conservele preparate din el (pateu) se găseşte o mare cantitate de vitamină A. Pentru a satisface necesitătile de vitamină A ale organismului este suficient să se consume 20 g ficat de vită.

In privinta vitaminei B1, cele mai bogate in ea sant ficatul, rinichi, limba, carnea de porc slabă şi şunca. Celelalte produse din această categorie, contin şi ele vitamină B1, dar în cantităti mici.

Vitamina B2 se găseşte în carne si mai ales în organele interne ale animalelor.

Carnea, ficatul şi rinichii sant de asemenea bogate in vitamină PP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here