Alimente, microbi și schimbarea climatică: Vibrio parahaemolyticus

0
Ultima bacterie pe care o vom examina trăiește în ocean. Creșterea progresivă a temperaturii din oceanele lumii a avut efecte interesante asupra alimentelor pe care le consumăm. În medie, oceanele nordice s-au încălzit cu unul până la trei grade în ultimul secol. Poate că această creștere nu pare dramatică, însă a avut consecințe asupra...

Listeria și mezelurile

0
Nu putem părăsi secția bacteriilor fără să-l luăm în calcul pe unul dintre cei mai notorii membri ai Microbilor , asociat multă vreme cu alimentele procesate: Listeria monocytogenes. Listeria a fost descrisă pentru prima dată de veterinarul și microbiologul britanic E.D.G. Murray in 1926, după ce a descoperit că această bacterie provocase îmbolnăviri fatale...

Isteria laptelui

Isteria laptelui
0
În ultimii ani, laptele nepasteurizat a devenit la modă în unele regiuni bogate din Canada și Statele Unite. Este clar că mulți au uitat sau au decis să ignore evenimentele din trecut, care au condus la dezvoltarea și folosirea extinsă a pasteurizării. După cum ne sugerează și numele, procesul de pasteurizare a fost inventat...

E. coli și apariția bolii Hamburger

E. coli și apariția bolii Hamburger
0
Nici o dezbatere pe tema toxiinfecțiilor alimentare nu ar fi completă dacă nu ar include un microb devenit letal în numai câteva decenii. Povestea lui începe odată cu evoluția industriei cărnii de vită și se termină în farfuriile noastre.Escherichia coli O157:H7, sau E. coli, este unul dintre cei mai răspândiți și letali microbi din...

Shigella. Bacteriile din alimente și băuturi

0
A treia cauză a toxiinfecțiilor alimentare, după Salmonella și Cam pylobacter, este o bacterie pe nume Shigella. Acest microb a fost descoperit acum mai bine de o sută de ani de către omul de știință japonez Kiyoshi Shiga. În 1896, Shiga a descoperit acest microb nou, care i-a preluat mai apoi numele, în timp...

Campylobacter. Bacteriile din alimente și băuturi

0
Campylobacter sau „,campy", denumirea sa colocvială, este o bacterie care se dezvoltă în multe dintre alimentele care găzduiesc și Salmonella, în special în pui, ouă și lapte crud. Campy provoacă o boa lă asemănătoare cu Salmonella, având simptome precum crampele musculare, febra și diareea, care pot dura de la câteva zile până la o...

Salmonella. Bacteriile din alimente și băuturi

Salmonella. Bacteriile din alimente și băuturi
0
Bacteriile provoacă unele dintre cele mai grave și cronice boli alimentare. De fapt, mai bine de jumătate dintre bolile provocate de sursele contaminate de apă și alimente, cazuri aduse anual la cunoștința instituțiilor de sănătate publică, sunt provocate de membrii acestei secții a Microbilor , iar nenumăratele tulpini de Salmonella sunt, fără îndoială, la...

Plante medicinale

-Anunț-