Rețete ciorbe

CIORBA TARANEASCA3l apă, 1l borș, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 țelina, 1 mină de fasole tucără, 1 1/4 de varză mică, 2 cartofi, 2 roșii, verdeață (mărar, pătrunjel, leuștean), sare.Se taie carnea de vacă în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală cu apă. Când...

Rețete de sosuri reci si calde

SOSURI RECI SOS MAIONEZA3 gălbenușuri, 300 g ulei, 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet, sare.Se pun galbenusurile într-un castron, cu zeama de lămâie și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn, pînă ce gălbenusurile sunt bine amestecate. Apoi începem să punem uleiul picătură cu picătură. Se freacă mereu, punind din...

Rețete supe

SUPĂ DE CARNE1 1/2 kg carne, 4 l apă, 2 morcovi frumoși, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 rădăcină de țelină, 2 cepe, sare.Se pune la foc mic, într-o oală descoperită, carnea și o bucată bună de os. Ca să fie supa mai gustoasă, se pune cu apă rece la foc, dacă ținem însă să...

Rețete salată

SALATA VERDE1 căpățină mare de salată verde, sau 2 mijlocii, 3 linguri de ulei, 1 lingură de oțet, sare, piper, muștar (facultativ).Se spală salata în mai multe ape, se curăță de frunzele veștede și îngalbenite, se desprind frunzele unele de altele și se scurg bine de apă. Într-un castron se pregătește un sos din...

Aperitive – idei, rețete

OUĂ UMPLUTE PICANTE6 ouă, 2 gălbenușuri, 1 lingură de muștar, 100 g ulei, 100 g carne de pasăre sau șuncă, 2 castraveți in oțet, sare, piper, câteva frunze de salată verde.Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit se curăță, se taie în două în lat, și se taie puțin și din capetele rotunjite,...

Ciorbă de pasăre cu găluşte

Ciorba de pasare
0
Timp de preparare: 30 min Timp de gătire: 1 ora Gata în: 1 ora 30 min Număr porții: 6 persoane Ingrediente2 l apă 1 l bors 1 pasăre cam de 1 kg 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă   verdeață   sare 3 linguri de orez 1 gălbenuş 2 linguri de smântânăMod de preparare Se fierbe în apă...

Ciorbă rusească cu smântână

Ciorbă rusească cu smântână
0
Timp de preparare: 30 min Timp de gătire: 1 ora Gata în: 1 ora 30 min Număr porții: 6 persoane Ingrediente3 l apă 1 l bors 1 kg carne de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 telină 1 mână de fasole tucără puțină sfeclă 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 1/4 de varză mică 2...

Ciorbă ţărănească

Ciorba taraneasca.jpg
0
Timp de preparare: 30 min Timp de gătire: 1 ora Gata în: 1 ora 30 min Număr porții: 6 persoane Ingrediente3 l apă 1 l bors 1 kg carne de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 telină 1 mână de fasole tucără 1/4 de varză mică 2 cartofi 2 roşi verdeață(mărar, pătrunjel, leustean) sareMod de...

Pâinea şi pastele făinoase, crupele

Pâinea constituie un produs de neînlocuit in hrana zilnică a fiecărui om. Ea reprezintă o sursă bogată în hidrati de carbon (amidon). Pâinea din făină de secară sau din făină de grau integrală contine vitaminele B1, B2 şi PP şi de asemenea multă celuloză. Pâinea este bogată în proteine vegetale.O largă răspandire, la popoarele...

Prajirea (pentru rantaş)

Pentru prepararea felurilor întai şi doi de mancare, morcovii, pătrunjelul, ceapa verde, păstarnacul, telina trebuie prăjite în prealabil cu grăsime, într-un vas nu prea adanc, cu capac, timp de 12-15 minute, cu amestecare. Cantitatea de grăsime trebuie să fie de cel putin 15-20% din greutatea legumelor.Prăjirea legumelor îmbunătăteşte mult culoarea, gustul şi aroma mîncărurilor,...

Plante medicinale

-Anunț-