Rețete ciorbe
CIORBA TARANEASCA3l apă, 1l borș, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 țelina, 1 mină de fasole tucără, 1 1/4 de varză mică, 2 cartofi, 2 roșii, verdeață (mărar, pătrunjel, leuștean), sare.Se taie carnea de vacă în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală cu apă. Când...
Rețete de sosuri reci si calde
SOSURI RECI
SOS MAIONEZA3 gălbenușuri, 300 g ulei, 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet, sare.Se pun galbenusurile într-un castron, cu zeama de lămâie și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn, pînă ce gălbenusurile sunt bine amestecate. Apoi începem să punem uleiul picătură cu picătură. Se freacă mereu, punind din...
Rețete supe
SUPĂ DE CARNE1 1/2 kg carne, 4 l apă, 2 morcovi frumoși, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 rădăcină de țelină, 2 cepe, sare.Se pune la foc mic, într-o oală descoperită, carnea și o bucată bună de os. Ca să fie supa mai gustoasă, se pune cu apă rece la foc, dacă ținem însă să...
Rețete salată
SALATA VERDE1 căpățină mare de salată verde, sau 2 mijlocii, 3 linguri de ulei, 1 lingură de oțet, sare, piper, muștar (facultativ).Se spală salata în mai multe ape, se curăță de frunzele veștede și îngalbenite, se desprind frunzele unele de altele și se scurg bine de apă. Într-un castron se pregătește un sos din...
Aperitive – idei, rețete
OUĂ UMPLUTE PICANTE6 ouă, 2 gălbenușuri, 1 lingură de muștar, 100 g ulei, 100 g carne de pasăre sau șuncă, 2 castraveți in oțet, sare, piper, câteva frunze de salată verde.Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit se curăță, se taie în două în lat, și se taie puțin și din capetele rotunjite,...
Ciorbă de pasăre cu găluşte
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 1 ora
Gata în: 1 ora 30 min
Număr porții: 6 persoane
Ingrediente2 l apă
1 l bors
1 pasăre cam de 1 kg
1 morcov
1 pătrunjel
1 ceapă
verdeață
sare
3 linguri de orez
1 gălbenuş
2 linguri de smântânăMod de preparare
Se fierbe în apă...
Ciorbă rusească cu smântână
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 1 ora
Gata în: 1 ora 30 min
Număr porții: 6 persoane
Ingrediente3 l apă
1 l bors
1 kg carne de vacă
1 ceapă
1 morcov
1 pătrunjel
1/2 telină
1 mână de fasole tucără
puțină sfeclă
1 gălbenuş
2 linguri de smântână
1/4 de varză mică
2...
Ciorbă ţărănească
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 1 ora
Gata în: 1 ora 30 min
Număr porții: 6 persoane
Ingrediente3 l apă
1 l bors
1 kg carne de vacă
1 ceapă
1 morcov
1 pătrunjel
1/2 telină
1 mână de fasole tucără
1/4 de varză mică
2 cartofi
2 roşi
verdeață(mărar, pătrunjel, leustean)
sareMod de...
Pâinea şi pastele făinoase, crupele
Pâinea constituie un produs de neînlocuit in hrana zilnică a fiecărui om. Ea reprezintă o sursă bogată în hidrati de carbon (amidon). Pâinea din făină de secară sau din făină de grau integrală contine vitaminele B1, B2 şi PP şi de asemenea multă celuloză. Pâinea este bogată în proteine vegetale.O largă răspandire, la popoarele...
Prajirea (pentru rantaş)
Pentru prepararea felurilor întai şi doi de mancare, morcovii, pătrunjelul, ceapa verde, păstarnacul, telina trebuie prăjite în prealabil cu grăsime, într-un vas nu prea adanc, cu capac, timp de 12-15 minute, cu amestecare. Cantitatea de grăsime trebuie să fie de cel putin 15-20% din greutatea legumelor.Prăjirea legumelor îmbunătăteşte mult culoarea, gustul şi aroma mîncărurilor,...
Plante medicinale
Ciuboțica cucului (Primula officinalis – P. veris)
Florile galben-auri ale acestei specii de ciuboțica-cucului răspândesc o mireasma plăcută, asemănătoare mierii și formează o umbelă dispusă pe o tulpină înaltă de 10-20...
-Anunț-
Ultimele Articole
Medicamente pentru agitație și pastile pentru nervi și stres
Căutarea unor medicamente pentru agitație sau pastile pentru nervi și stres poate fi dificilă, mai ales într-o lume în care suntem tot mai stresați...